Analyse Westerlo: de bloopers (VIDEO)

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Westerlo: de bloopers (VIDEO)

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Door de thuiszege van afgelopen weekend tegen Tubeke staat Westerlo op een gedeelde vierde plaats in het klassement. Voetbalkrant.com trok deze week naar de stille Kempen voor een driedelige reeks. Vandaag in het laatste deel krijgt u onze slotanalyse.

Westerlo is de rust zelve. Zeker nu trainer Jan Ceulemans (foto) er opnieuw de scepter zwaait. Als de Caje niet onder druk staat, is hij tot veel in staat. Dat bewees de Lierenaar er gedurende zes jaar, voordat hij het trainerskerkhof van Club Brugge opzocht. Nu Ceulemans terug is, is ook Westerlo opnieuw zichzelf. Samen met hulptrainers Frank Dauwen, ook niet meteen de man van grootste uispattingen, en Danny Vlayen vormt hij een sterk trio. Een stil trio ook. Een drietal dat zelf weinig spreekt, maar des te meer over hen laat spreken.

Yves De Winter</strong>, een topper in wording, heeft een solide defensie voor zich staan. Bewijs daarvan zijn de tien tegendoelpunten. Met <strong>Farssi</strong>, <strong>Vanaudenaerde</strong>, <strong>Van</strong> <strong>Kerckhoven</strong> en afwisselend <strong>Wils</strong> en <strong>Adams</strong> beschikt de verdediging over ervaring, snelheid en wendbaarheid. Maar dat ze al twee jaar samenspelen is wellicht hun grootste troef. En bovendien een rariteit in de Belgische competitie.</span></div><div><font size=">Hetzelfde geldt ook voor het middenveld, waar niemand nog over Dirar praat. Clubmascotte Jef Delen en dribbelkont Sarki doen op de flanken meer dan hun werk. Koppel er de kracht van Modubi en de vista van Zelenka aan toe, en je krijgt een uitgebalanceerd geheel dat het elke tegenstander moeilijk kan maken.  

Voorin hebben de Kempenaren na Coelho en de verguisde Ogunsoto (foto) opnieuw een goudhaantje rondlopen: Jaime Alfonso Ruiz. De Colombiaan lijkt met vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden volledig ingewerkt. Wat aanvaller Bertin Tomou allemaal kan, bewees hij vorig jaar met z’n elf goals bij Moeskroen. Weldra is ook Dekelver, de man die in bijna elke wedstrijd scoort, terug na zijn blessure.

Daarnaast hebben ze met Corstjens, Scheelen en Molenberghs nog jeugdig talent klaarzitten.

Het nuchtere Westerlo, dat Standard en Club Brugge dit seizoen al ontmoette, blijft na de 9 op 9 met beide voetjes op de grond, en zo ook de spelers. Bescheidenheid hangt er in de lucht en de vriendenbende grapt rustig voort.   

Bekijk hier het derde en laatste deel van onze reportage, de bloopers:

Klik hier om het video filmpje te bekijken
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties