Van Veldhoven: 'We eindigen nog als zevende'

De Nijs Michael
| 23 reacties
Van Veldhoven: 'We eindigen nog als zevende'

Germinal Beerschot zit in de hoek waar de klappen vallen. De Ratten draaiden vorig seizoen rustig mee in de subtop, maar nu duikt het degradatiespook op bij paars-wit. Toch maakt trainer Harm Van Veldhoven zich geen zorgen over de toekomst.

Het bestuur van Germinal Beerschot had minstens twee punten uit de laatste drie wedstrijden geëist, maar de troepen van Van Veldhoven sprokkelden slechts één puntje. Hier en daar suggereert men dan ook dat een ontslag van de trainer nabij is, maar die trainer houdt de boot momenteel af. "Ik lig daar echt niet wakker van", vertrouwde Van Veldhoven toe aan Studio één. "Daar verlies je alleen maar energie mee. Je mag ook niet vergeten dat we een moeilijk programma hadden. Het had ook 7 op 9 kunnen zijn, dat maakt het zo zwaar. Ik ben niet bang, wel teleurgesteld. Maar een winnaar mag niet in de put zitten, die moet daar meteen weer uitklauteren."

Het grootste probleem van Germinal Beerschot is dat de aanvallers momenteel de weg naar doel niet vinden. Dosunmu, Kpaka, Vandenbergh, Malki en Munyaneza scoorden samen amper vier keer. "We missen te veel kansen, ook op training", beseft Van Veldhoven. "We moeten daarin professioneler zijn en niet denken: 'de volgende zal er wel ingaan'. Malki verdient zijn plaats, maar voor de rest heeft nog niemand bewezen dat hij moet spelen."

Ondanks de lage klassering van Germinal Beerschot blijft Van Veldhoven optimistisch met het oog op de toekomst. "In de winterstop staan we twaalfde en we eindigen op de zevende of achtste plaats. De kloof is er, maar we zullen zeker nog een reeks neerzetten", aldus de oefenmeester.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties