Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

In de reeksen van derde provinciale was er wisselend succes voor de leidersploegen. In de A en B-reeks veranderde de leider. In de C en D-reeks liep de nummer één verder uit.

Derde A:

Loenhout profiteert van uitschuivers

Loenhout is de grote winnaar van de elfde speeldag in derde A. Het won zelf zijn thuiswedstrijd met het kleinste verschil van Brecht en telt nu 24 punten. Sint Job en Oelegem volgen op een punt en misten afgelopen weekend de kans om alleen aan de leiding te komen.

Sint Job kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Oostmalle, de zesde met twintig punten. Oelegem leed thuis een verrassende 0-3-nederlaag tegen Zoersel. Ook Maria Ter Heide verloor punten. Dat gebeurde op bezoek bij Meerle (1-1). MTH is nu vijfde met drie punten minder dan de leider.

Schilde kon wel winnen. Achterbroek kon dat team weinig in de weg leggen (4-0). Schilde staat twee punten achter Loenhout.

Horendonk pakt nog eens een puntje

Horendonk heeft op de elfde speeldag nog eens een puntje kunnen pakken, het vierde van het seizoen. Op het veld van Minderhout stond er na negentig minuten 1-1 op het bord. De andere staartploegen verloren opnieuw.

Kalmthout ging tegen Meer met 0-2 de boot in en blijft met twee punten rode lantaarn. Halle heeft een punt meer, maar ging tegen Pulderbos eveneens ten onder (0-3). Pulderbos vindt zo aansluiting met enkele andere teams onderaan de klassering.

 
 
Derde B:

FC Merksem is leider af

De vermoedens omtrent FC Merksem zijn afgelopen weekend bevestigd. Na het gelijkspel tegen Zwijndrecht en het verlies tegen Hemiksem werd er nu ook in eigen huis van FC Ekeren verloren (0-3), Ekeren boekte zo voor de eerste maal dit seizoen zes op zes. Promovendus Merksem moet de leidersplaats nu afstaan aan Zwijndrecht, een andere nieuwkomer.

Dat maakte in eigen huis gehakt van rode lantaarn Lippelo (6-0). Het heeft twee punten meer dan Merksem. Hemiksem lijkt inmiddels ook weer aan de beterhand na 2-4-winst in Hoboken. Hemiksem telt drie punten minder dan de leider.

Op de vierde plaats vinden we vier ploegen terug met twintig punten. Het gaat om Aartselaar, Maccabi, Wintam en Aartselaar. Maccabi won op bezoek bij Aartselaar met 1-2 terwijl Rochus Deurne slechts met 0-1 won op bezoek bij Hove. Wintam deeld dan weer de punten met Oppuuurs (0-0).

Schelle pakt nieuwe zege

Schelle heeft in de strijd om de degradatie een goede zaak gedaan. Het won op bezoek bij Reet met 1-2. Reet, Hove en Lippelo lijken nu al min of meer veroordeeld te zijn tot degradatie. Branst boekte ook een belangrijke overwinning. Sparta Linkeroever werd met 4-1 huiswaarts gestuurd.

 
Derde C:

Herentals doet gouden zaak bovenaan

SK Herentals heeft afgelopen weekend een gouden zaak gedaan bovenaan de klassering. Het won zelf de wedstrijd in Broechem met het kleinste verschil. Dichtste achtervolgers Duffel en Beerzel verloren. Duffel, tot voor afgelopen weekend co-leider, boog het hoofd in Hombeek. Dat was een verrassing, want Hombeek stond laatste tot voor die wedstrijd. Het gaf door deze zege de rode lantaarn door aan Bouwel.

Beerzel ging op bezoek bij Itegem dan weer ten onder met 4-1.

Rode lantaarn voor Bouwel

Na de verrassende zege van Hombeek is Bouwel nu de eigenaar van de rode lantaarn. Bouwel maakte in Grasheide drie goals, maar kreeg er ook vier binnen. Grasheide is de nummer vier.

Hombeek heeft op de voorlaatste plaats nu ook Herenthout bij gebeend. Herenthout ging in eigen huis met de billen bloot tegen Katelijnen (0-4).

Verder kenden de staartploegen weinig succes. SC Mechelen hield Hooikt in bedwang (0-0), maar verder verloren Heultje en Heffen. Heultje kreeg in eigen huis zwaar op z’n donder van Leest (1-5) terwijl Heffen in Kessel met 2-1 verloor.

 
Derde D:
 
Mol loopt uit

Mol heeft op speeldag elf goede zaken gedaan. Het won zelf nipt op bezoek bij subtopper Netezonen met 3-4 en zag dichtste achtervolger White Star in het zand bijten tegen Lentezon (0-1). Mol heeft nu 27 punten. Dat zijn er zes meer dan White Star en zeven meer dan Lentezon. Flandria is daardoor opgerukt naar de tweede plaats na winst tegen Vorst (2-0). Want ook Retie verloor, met 2-1 in Beekhoek. Retie heeft negentien punten.

Oevel verliest kelderduel

Oevel telt nog steeds maar een puntje. Het verloor afgelopen weekend op bezoek bij de voorlaatste, Tongerlo, met het kleinste verschil. Tongerlo heeft nu tien punten. De nummer tien, Vorst heeft slechts drie punten meer.

Verder boekte enkel Weelde onderaan een succes door met 1-3 te winnen bij concurrent Vrij Arendonk. Larum en Kasterlee deelden de punten en Herselt verloor van Berg en Dal.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties