Interview Kristof Maes beleefde droomdebuut

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Kristof Maes beleefde droomdebuut

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kristof Maes maakte zaterdagavond tegen Tubeke zijn debuut in eerste klasse. De 20-jarige doelman van Germinal Beerschot onderscheidde zich met enkele mooie tussenkomsten en hield meteen de nul.

De voorbije weken was de positie van doelman druk besproken op Het Kiel. Zou Silvio Proto blijven of keerde hij terug naar Anderlecht? In alle tumult werd tweede doelman Kristof Maes uit het oog verloren. Tegen Tubeke toonde hij dat het paars-witte bestuur niet meteen moet wanhopen als Proto uitvalt.
 
Een mooi debuut, Kristof.
 
“Ik heb de ploeg bij 1-0 een paar keer recht gehouden, maar dat waren ballen die je als keeper altijd moet hebben. Zelfs op dit slechte veld. Het was wel een rijke ervaring. En winnen in je eerste wedstrijd is altijd een leuke binnenkomer.”
 
Had je geen zenuwen voor de wedstrijd?
 
“Dat viel goed mee. De ploegmaats gaven me ook veel vertrouwen. “Je kan het. We hebben je zien keepen op training. We hebben je nodig.” Op het veld liepen de uittrappen wat minder. Misschien lag dat aan de zenuwen, maar het veld lag ook heel slecht. Daar moet ik nog wat aan werken, al loopt het op training altijd goed. Maar het is alleen door te spelen dat je die foutjes eruit kan halen.”
 
Na de wedstrijd liep je als eerste naar de supporters toe.
 
“Zij zijn heel belangrijk voor de ploeg. We hadden het een paar keer moeilijk, maar ze bleven achter de ploeg staan. Tijdens de wedstrijd  hebben ze ook een paar keer op mij geroepen, positief. Ze hadden ook een spandoek (Kristof Maes, In doel baas; nvdr.) voor mij gemaakt. Het is dan na de wedstrijd een kleine moeite om iets terug te doen en naar de spionkop te lopen.”
 
Heb je iets gehoord van Silvio Proto?
 
“Hij is me na de wedstrijd meteen komen feliciteren met mijn prestatie. Dat doet wel deugd.”
 
Had er een vervanger moeten komen bij zijn vertrek?
 
(lacht) Als het aan mij ligt niet, nee.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties