Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

In tweede provinciale gaat het er in beide reeksen spannend aan toe. Ranst en Zandvliet zijn voorlopig de leiders in respectievelijk B- en A-reeks.

Tweede provinciale A:
Zandvliet gelijk, maar loopt uit
Zandvliet is na zeventien speeldagen alleen leider. Het had het op bezoek bij Kaart niet onder de markt. Het werd 2-2. Toch zal Zandvliet als leider de winterstop ingaan. Co-leider Walem ging op bezoek bij staartploeg SK Wilrijk namelijk de boot in en heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan Zandvliet. Bonheiden kreeg door het puntenverlies bovenaan de kans om op de tweede plaats te komen, maar ging ook ten onder. In Wavria slikte het een 3-1-nederlaag. Daardoor deed Merksem de beste zaak van het weekend. Het boekte nog eens een overtuigende zege, 5-2 tegne Mariekerke. Merksem heeft vijf punten minder dan de leider.

Ook Rapid Leest en Mariaburg deden goede zaken bovenaan. Mariaburg gaf Tisselt een 2-5-rammeling en heeft samen met Leest 26 punten, eentje minder dan Merksem. Leest klopte in eigen huis Brasschaat.

Rode lantaarn Schriek
Schriek staat voorlopig op de laatste plaats. Het speelde in Wildert 0-0 gelijk en telt twaalf punten. Dat zijn er twee minder dan de voorlaatste, Tisselt. SK Wilrijk heeft nog eens twee punten meer.

Heikant deed in de middenmoot een hele goede zaak. Het klopte Gooreind met 1-0 en rukt op naar de zevende plaats.

Tweede provinciale B:
Ranst verliest, maar blijft leider
Ranst gaat als leider de winterstop in, maar het miste dé kans om de tegenstand voor Kerstmis een tik uit te delen. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan zijn dichtste belagers en staat na zeventien speeldagen een punt voor op Merksplas en Vosselaar. Ranst verloor in eigen huis van Poppel. Ook Merksplas verloor, met 4-1 bij Antonia. Die club is net als vorig seizoen opnieuw aan operatie-redding begonnen. Vosselaar deed door de 2-1-winst tegen Nijlen de beste zaak en komt naast Merksplas op de tweede plaats.
Als Balen zijn inhaalwedstrijd wint, dan komt het naast Merksplas en Vosselaar op de tweede plaats. Balen won afgelopen weekend namelijk met 3-1 tegen Zwaneven en heeft drie punten minder dan de twee nummer twee.

Rauw en Oud Turnhout op laatste plaats
Rauw won afgelopen weekend met 2-1 van RH Sportief. Daardoor beende het Oud-Turnhout bij. Dat heeft na het 3-1-verlies bij Ezaart eveneens 15 punten. Het belooft daar nog spannend te worden.

Sint Jozef heeft 19 punten. Het verloor met 4-0 van Vorselaar en zal allicht nog lang tegen de degradatie moeten vechten. De derby tussen AC Olen en Linda Olen eindigde op 1-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties