Verlengingen doen Englebert de das om

Gaetan Englebert is er met Tours niet in geslaagd om de achtste finale van de Coupe de France te bereiken. Lorient was na verlengingen net te sterk.

Atik maakte in de tweede helft een doelpunt van Obertan ongedaan en liet Tours dromen van een stunt tegen de eersteklasser. In de verlengingen haalde de ervaring echter de bovenhand. Gameiro velde in de tweede verlenging het lot. Englebert stond 120 minuten op het veld.

Ook voor Kevin Mirallas zit het bekeravontuur erop. Hij verloor met Saint-Etienne met 2-0 op het veld van Stade Rennes. Briand velde met een doelpunt voor en één na rust het verdict voor Les Verts.

Lyon, dat zijn wedstrijd in de 1/32ste finales nog moest afwerken, haalde zwaar uit tegen de amateurs van Concarneau, uit de vijfde divisie in Frankrijk. Het werd 0-6. Boumsong, Keita, Delgado, Piquionne en tweemaal Mounier stonden aan het kanon. De landskampioen neemt het woensdag op tegen Marseille.