Anthuenis ziet vooraan weinig concurrentie

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Anthuenis ziet vooraan weinig concurrentie
Foto: © SC

Germinal Beerschot trekt vanavond naar Roeselare. De Antwerpenaren gaan op zoek naar hun vijfde overwinning op rij, maar net als Germinal Beerschot kwam Roeselare stevig versterkt uit de winter.

Trainer Aimé Anthuenis analyseert. “De club heeft een goede inspanning gedaan en degelijke spelers gekocht. Het niveau gaat omhoog en de concurrentie wordt overal groter. Alleen vooraan is die niet zo groot.”
 
Geen aanvaller
 
De naam van Jan Koller circuleerde even op Het Kiel, maar uiteindelijk kwam er geen aanvaller bij. “Dat is niet zo erg, ik ben tevreden met wat er gekocht is.”
 
Achteraan zag de ervaren trainer wel Kris De Wree vertrekken. Daar leek Anthuenis veel minder mee opgezet. “Ik wil daar niet te veel op terugkomen. We hebben met Mitreski een goede vervanger binnen gehaald.”
 
Doelman
 
“En in doel is Kristof Maes binnen een paar weken terug. Als er toch nog iets abnormaals gebeurt met Proto, mogen we toch nog een nieuwe doelman aantrekken.” In noodgevallen, blessures, mogen clubs een extra doelverdediger aan hun selectie toevoegen.
 
Ondanks de goede resultaten van de voorbije weken, blijft Anthuenis voorzichtig als het over de degradatiestrijd gaat. “We moeten niet te veel naar het klassement kijken en match per match bekijken. Alle wedstrijden blijven belangrijk want iedereen pakt onderaan punten. Heel de tweede kant van de tv-zijde zal tot de laatste zondag moeten strijden.”
 
Met en zonder Monteyne
 
Anthuenis kan op Schiervelde mogelijk niet rekenen op de zieke Pieterjan Monteyne. Broer Martijn lijkt hersteld van zijn rugblessure. Nieuwkomer Wim De Decker is nog niet speelgerechtigd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties