De UEFA vindt Nzolo een uitstekende ref

Mathias Dumarey
| 6 reacties
De UEFA vindt Nzolo een uitstekende ref
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérôme Efong Nzolo ligt dit seizoen onder vuur in België, maar in Europa lijken ze net als de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) in de goedlachse ref een toekomstig topscheidsrechter te zien. Hij maakte onlangs internationaal promotie.

Jérôme Efong Nzolo stond een week geleden in het midden van alle belangstelling toen ze bij AA Gent hard naar hem uithaalden na de bekerwedstrijd op RC Genk. Volgens de Oost-Vlamingen had Nzolo het nagelaten om een in hun ogen loepzuivere strafschop te fluiten na een overtreding op Zlatan Ljubijankic. Eerder dit seizoen werd de leidsman met roots in Gabon ook al op de korrel genomen na de wedstrijd Club Brugge-Standard Luik waar hij Club-spits Wesley Sonck niet trakteerde op een rode kaart na een vuile overtreding op Marcos Camozzato.

In Europa lijkt de Henegouwer het wel uitstekend te doen. Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen liet weten dat Nzolo enkele uitstekende rapporten heeft gekregen. Hij promoveerde daardoor van de Europese groep 4 naar groep 3 en maakt daardoor naar Europese normen erg snel progressie. Nzolo is nog maar ruim één jaar internationaal scheidsrechter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties