Mats Rits kiest voor Germinal Beerschot

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Mats Rits kiest voor Germinal Beerschot
Foto: © SC

Mats Rits blijft Germinal Beerschot trouw. Het 15-jarige Belgische voetbaltalent zal in juli (wanneer hij 16 wordt) een contract voor twee seizoenen tekenen.

Rits stond lange tijd in de belangstelling van Ajax, maar koos uiteindelijk toch voor Germinal Beerschot. “Dit is een heel belangrijke dag voor de club”, onderstreept voorzitter Herman Kesters. “We zijn al een tijdje bezig met de versterking van de jeugdwerking. De keuze van Mats Rits is daar het bewijs van.”

Vertrouwen
 
“In het verleden hebben we al veel pech gehad met jeugd die al snel voor het buitenland koos. Ook nu moesten we opboksen tegen Ajax en Real Madrid. We zijn heel blij met het vertrouwen in Germinal Beerschot.”
 
Ook technisch directeur Gunther Hofmans is opgetogen. “Dit is een belangrijke eerste stap in onze jeugdwerking. Er loopt heel veel talent rond op Germinal Beerschot. Hopelijk zullen andere jongeren Rits’ voorbeeld volgen en niet meteen voor het geld kiezen.”

Signaal naar Belgische voetbal

Eenzelfde taal bij trainer Aimé Anthuenis. “Ik heb Mats leren kennen tijdens de trainingen in de vakanties en in de oefenwedstrijden en ben fier dat hij hier blijft. Hij heeft veel talent en veel mogelijkheden. Het is niet alleen goed voor Germinal Beerschot, maar ook een sterk signaal naar het Belgische voetbal. Jonge spelers kunnen ook hier ontbolsteren en moeten niet altijd uitwijken naar het buitenland.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties