Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

Sint Job is de kampioen in derde A. Dat maakt dat alleen de kampioen in derde B nog niet bekend is. De titelstrijd in de reeks is nog bijzonder spannend.

Derde A:

Sint Job is kampioen

Sint Job heeft op de voorlaatste speeldag zekerheid gekregen over de titel. Het moest alleen thuis winnen van Horendonk en dat gebeurde ook. Dichtste achtervolger Meer won op het veld van Pulderbos en heeft slechts drie punten minder dan de leider, maar aangezien die al twee wedstrijden meer gewonnen heeft, is de titel van Sint Job. Meer is nog wel niet zeker van de tweede plaats. Oelegem liet thuis niets liggen tegen Brecht en volgt op twee punten. Oelegem wipte afgelopen weekend trouwens over Oostmalle, dat met 0-1 verloor van Schilde.

Wie eindigt laatste?

Kalmthout is afgelopen weekend een puntje dichter gekomen bij de voorlaatste. Het speelde gelijk tegen Maria Ter Heide terwijl Halle nipt verloor van Zoersel.

Ten slotte verloren ook Meerle en Achterbroek hun wedstrijd tegen respectievelijk Loenhout en Minderhout.


Derde B:

Titelstrijd blijft spannend

In derde B maken drie clubs nog aanspraak op de titel. Hemiksem beschikt wel over de beste papieren. Het heeft na de winst bij Lippelo evenveel punten dan Rochus Deurne (dat won op bezoek bij Reet), maar omdat Hemiksem een wedstrijd meer gewonnen heeft, heeft het aan een zege binnen twee weken genoeg om kampioen te worden. Op papier maakt Zwijndrecht ook nog kans op de titel, maar dan moet alles op de laatste speeldag wel enorm meezitten. Afgelopen weekend bleef de promovendus in eigen huis steken op een gelijkspel tegen FC Ekeren. Ekeren miste trouwens de kans om naast Merksem op de vierde plaats te komen, want FC Merksem verloor zwaar tegen Wintam (0-3).

Maccabi wint derby

Maccabi heeft een noodzakelijke overwinning geboekt op het veld van buur Hoboken (0-1). Het is nu negende. Hetzelfde kan gezegd worden van Aartselaar. Ook die ploeg had aan een doelpunt genoeg om te zegevieren. Oppuurs was het slachtoffer. In de subtop boekte Schelle ook nog een driepunter tegen Branst en in de middenmoot troefde Sparta Linkeroever Hove af met 1-7.


Derde C:
Strijd om plaats twee
In de derde C ligt alles min of meer in zijn plooi. Kampioen Herentals won afgelopen weekend opnieuw en zit al aan 68 punten. Alleen de strijd om de tweede plaats is nog interessant om volgen. Duffel heeft na de forfaitzege bij Mechelen een puntje meer dan Katelijne, dat met 0-4 won bij Kessel.

Grasheide, Hooikt en Heffen maken dan weer nog aanspraak op de vierde stek. Grasheide beschikt na de vlotte winst tegen Hombeek over de beste papieren. Hooikt verloor van Broechem en mocht zo definitief een kruis maken over de tweede plaats. Heffen profiteerde optimaal door te winnen bij Heultje.

In de middenmoot won Leest nog van Herenthout en verderop versloeg Bouwel Itegem met 2-3.


Derde D:
Spanning weg
Net als in de C-reeks staat er ook in de D-reeks niet al te veel meer op het spel. Kampioen Mol verloor afgelopen weekend thuis van Berg en Dal, maar daar zal de leider niet echt van wakkerliggen. Afgelopen weekend verzekerde White Star zich ook van de tweede plaats na een moeizame zege tegen rode lantaarn Oevel.

De strijd om de derde stek is nog wel redelijk boeiend. Met Weelde, Kasterlee en Lentezon maken nog drie teams kans op die plaats. Weelde heeft een punt voorsprong op zijn concurrenten na de uitzege bij Flandria. Kasterlee deed dan weer een goede zaak door in een rechtstreeks duel Lentezon te kloppen.

Vorst wint kelderduel
Vorst heeft afgelopen weekend gewonnen op bezoek bij Larum. Veel schiet het daar uiteraard niet mee op, want beide teams zijn al een tijdje zeker van degradatie. Datzelfde geldt voor Netezonen, maar dat team boekte afgelopen weekend wel een knappe zege tegen Retie. In de middenmoot veroverde Beekhoek drie belangrijke punten tegen Herselt en deed Vrij Arendonk hetzelfde tegen Tongerlo.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties