Ferrera: "Een Europees ticket is de ambitie"

Nico Wieme
| 0 reacties
Ferrera: "Een Europees ticket is de ambitie"
Foto: © SC

Emilio Ferrera kon zich best verzoenen met het 1-1-gelijkspel van zijn ploeg Panionios op het veld van Cercle Brugge. De Brusselaar is zeer te spreken over de werkomstandigheden bij zijn nieuwe werkgever. De doelstellingen voor dit seizoen zijn duidelijk.

Emilio Ferrera weet goed waar hij naartoe wil met Panionios. De ambities van de club stroken helemaal met die van hem. “Vorig jaar was Panionios negende, maar twee en drie jaar geleden speelden ze nog in de UEFA Cup. Een Europees ticket halen is dan ook de doelstelling voor dit jaar. Of het zal lukken? Dat zullen we wel zien”, aldus Ferrera in gesprek met onze redactie.

 

Over de werkomstandigheden in Griekenland is de ex-coach van o.a. Club Brugge uitermate positief. “De club beschikt over een mooi complex, een prachtige infrastructuur en een goede voorzitter. Ook de stad zelf is heel mooi.”

 

Ferrera lichtte nog toe hoe de voorbereiding van Panionios er uitziet. “Dit is onze vierde week dat we aan de slag zijn. De Griekse competitie begint pas op 22 augustus, we hebben dus nog wel even.”

 

Panionis is niet alleen voor een galawedstrijd tegen Cercle naar ons land gekomen. “Momenteel doen we een tournee door België. We speelden al tegen Sint-Truiden en Cercle, nu volgen nog Germinal Beerschot en Wezet. In die vier matchen laat ik al mijn spelers twee keer 90 minuten volmaken zodat ik een duidelijk beeld van hen krijg. Dat is ook de reden waarom ik tegen Cercle geen enkele wissel doorgevoerd heb.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties