Speeldag: Ronde 6
Stadion: Jan Breydel
Blauw-zwart klopt blauw-zwart met forfaitcijfers
Steurbaut Kersten

Competitieleider Club Brugge heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Zelfs tegen een halve B-ploeg was derdeklasser Hamme geen partij voor de West-Vlamingen. In een akelig leeg Jan Breydel werd het 5-0.

Adrie Koster liet Stijn Stijnen, Ronald Vargas, Ivan Perisic en Antolin Alcaraz rusten. Dorge Kouemaha vloog na zijn negatieve uitlatingen naar de tribune. Wesley Sonck en Jeroen Simaeys waren nog niet van de partij. Toch was er maar één verrassing in het elftal van de Zeeuw. Thibaut Van Acker vierde zijn debuut in het blauw-zwarte shirt.

De 17-jarige verdedigende middenvelder zorgde ook meteen voor het eerste gevaar van de thuisploeg. Hij knalde een afvallende bal centimeters over het doel van Kenneth Vonck, ex-Club Brugge. Sebastien Hermans, een andere oud-speler van blauw zwart, besloot aan de andere kant naast.

Controlevoetbal

Club controleerde en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Het leer viel via een Oost-Vlaamse verdediger voor de voeten van Karel Geraerts, die van dichtbij hoog in doel besloot.

De Limburgse middenvelder miste nog twee mogelijkheden, maar Daniël Chavez bezorgde Club nog voor rust meer zekerheid. De Peruviaan kopte aan de eerste paal eenvoudig een vrije trap van Jonathan Blondel tegen de touwen.

Club Brugge voetbalde de wedstrijd na rust eenvoudig uit en liet de score in de laatste 20 minuten nog verder oplopen. Mohamed Dahmane trapte deze keer wel een strafschop voor de competitieleider tegen de touwen.

5-0

Belofte Roy Meeus legde het leer na een doorsteekpass van Nabil Dirar mooi overhoeks in doel. Chavez zorgde met een kopbal via een bezoekende verdediger en doelman Vonck voor de forfaitcijfers. (AN)