City plaatst zich voor kwartfinale FA Cup

Hannes De Meyer
| 2 reacties

Manchester City heeft zich voor het eerst sinds veertig jaar nog eens weten plaatsten voor de kwartfinales van de FA Cup. Het won met 2-4 van Scunthorpe. Dedryck Boyata en Vincent Kompany speelden de hele wedstrijd.

Manchester City klom al na drie minuten op voorsprong.  Martin Petrov speelde zich met een individuele actie knap vrij en schoot vervolgens snoeihard in de bovenhoek.

Het doelpunt leek een voorbode op een eenvoudige zege, maar niets bleek minder waar. Tweedeklasser Scunthorpe kwam via Paul Hayes op gelijke hoogte.

Vlak voor rust nam City echter alweer de leiding. De herstelde Stephen Ireland vond Chinedum Onuoha, die met een hard schot voor de 1-2 zorgde.

In de 57ste minuut maakte Sylvinho er met een prachtig afstandsschot 1-3 van. De wedstrijd leek gespeeld, maar tien minuten later bracht Scunthorpe de spanning terug in de wedstrijd nadat Byrne via Dedryck Boyata tot scoren kwam.

6 minuten voor tijd ontnam Robinho de tweedeklasser echter alle illusies. De Braziliaan werd prachtig vrijgespeeld  door Petrov en plaatste de bal beheerst naast Murphy in doel.