Vanden Borre naar kwartfinale FA Cup

Philippe Crols
| 0 reacties
Vanden Borre naar kwartfinale FA Cup
Foto: © SC

Het is al een tijdje geleden, maar afgelopen weekend kwam er geen enkele landgenoot in actie in Engeland. Het bekervoetbal was daar de oorzaak van.

Met Ahtony Vanden Borre (Portsmouth) en het duo Vincent Kompany - Dedryck Boyata (Manchester City) zaten er slechts drie Belgen in de achtste finales van de FA Cup.

Geen enkele van bovenstaande landgenoten kwam echter in actie. Bij Man City, dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Stoke City, bleef Boyata heel de match op de bank. Kompany kreeg rust en zat niet in de selectie. Als City de replay tot een goed einde brengt, wacht een confrontatie met Chelsea in de kwartfinale.

Pompey zonder VDB naar kwartfinale


Portsmouth, de rode lantaarn in de Premier League, is al zeker van een plaats bij de laatste acht. Anthony Vanden Borre (foto) behoorde niet tot de wedstrijdkern, maar onder andere dankzij een goal van Aruna Dindane (ex-Anderlecht) won Pompey met 1-4 bij Southampton. Portsmouth komt in de volgende ronde uit tegen Birmingham.

Dan was er nog een landgenoot die zondag de Engelse pers haalde zonder te spelen. Marouane Fellaini zou volgens enkele bronnen voor vier jaar richting Arsenal trekken. Meer nieuws volgt ongetwijfeld deze week. De middenvelder was afgelopen weekend vrij, want Everton is net als Arsenal (Thomas Vermaelen), Manchester United (Ritchie De Laet) en Wolverhampton (Geoffrey Mujangi Bia) al eventjes uitgebekerd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties