SK Lebbeke wint voorronde tegen Munkzwalm

Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke wint voorronde tegen Munkzwalm
Foto: © SC

Na een weinig hoogstaande wedstrijd heeft SK Lebbeke het gestelde doel, de eindronde in 2de provinciale, tot een goed einde gebracht. Pas kort voor affluiten werd de zege veilig gesteld.

Op de eerste echte kans moesten we iets meer dan tien minuten wachten maar dat loonde. Bruno Dooms schilderde de bal op het hoofd van Hamdi Frouja en die kopte raak. Even later kreeg Kenneth Fouquet het leder niet onder controle tussen de aarzelende thuisverdediging. Bart Verstichelen verslikte zich in een verre trap van Bart Van Damme maar een verdediger kon onheil voorkomen. Op een knal van Mimoun Bihi ging de bezoekende portier goed plat. Net voor de pauze moest ook Yannick Sen zich tonen bij een voorzetschot.

 Onmiddellijk na de koffie dwong Van Damme doelman Verstichelen tot een knappe parade. Bihi vlamde de rebound nipt naast. Bij Lebbeke liep het voor geen meter en Niels Timperman poeierde een afvallende bal over. Even na het uur krulde Gregory Vekeman een vrije trap mooi in de kruising. Een paar minuten later was het bibberen aan thuiszijde bij een kopbal van de boomlange Xavier Cruypelinck. Tom Verbert kon nog net opruimen. De wedstrijd verwaterde letterlijk en figuurlijk tot Cruypelinck alleen voor Sen verscheen. De thuisgoalie gooide zich gepast in de baan van het schot. Lebbeke schoot wakker en Frouja bediende Matthias Janssens die met een strak schot de bal in de verste hoek knalde. Kort voor affluiten kon Verstichelen een voorzet van Yannick Van Impe nog uit zijn baan boksen.

KSK Lebbeke aan het feest maar met in het achterhoofd het besef dat het volgende week uit een ander vaatje zal moeten tappen. Zondag 9 mei komt SV Geraardsbergen naar het Konkelgoed en die ploeg zou wel eens een zwaarder kaliber kunnen zijn.

KSK Lebbeke: Sen, Verbert, Willems (67’ Van Impe), Janssens, De Cock, Dooms, Van Damme, Frouja (89’ Van der Bruggen), Berckmoes, Bihi (90’ Roesems), Foket

SK Munkzwalm: Verstichelen, Labbeeuw, Goessens, De Coene (80’ De Jaegher), Claerhout, De Ridder, Den Tandt, Fouquet, Vekeman, Cruypelinck, Timperman

Doelpunten: 11’ Frouja 1-0; 62’ Vekeman 1-1; 86’ Janssens 2-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2B)

Nieuwste reacties