Datum: 14/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Boussoufa toont meesterschap tegen G. Beerschot
Boussoufa toont meesterschap tegen G. Beerschot
Foto: © SC

Nog maar eens is gebleken hoe belangrijk Mbark Boussoufa is voor dit Anderlecht. De kleine Marokkaan was doorlopend de beste man tegen Germinal Beerschot, opende de score en gaf nog eens twee assists. Probeer hem toch maar te houden, zouden we zo zeggen.

Bij Anderlecht stond Lukaku voor het eerst dit seizoen in de basis, De Sutter verhuisde naar de bank, waar ook Jan Polak voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maakte na de boetedoening. Bij Germinal Beerschot stond Kagelmacher in de basis. De jonge Mats Rits verhuisde naar de bank.

Anderlecht begon verschroeiend aan de partij en met de intentie om zo vlug mogelijk het verschil te maken. Suarez en Boussoufa wisselden van positie dat het een lieve lust was. Na vier minuten werd Lukaku in de ruimte aangespeeld. De G. Beerschot-defensie kon niets anders doen dan een fout maken op de rand van het penaltygebied.

Boussoufa scoort, beenbreuk Pachovski

Gesneden koek voor Mbark Boussoufa. De Marokkaan plaatste de bal enig mooi voorbij de muur en in het hoekje. Pachovski stond aan de grond genageld toe te kijken. Diezelfde Pachovski moest er even later af met een enkelbreuk na wat een onschuldige redding leek op een schot van Boussoufa.

Zijn vervanger, Kristof Maes, verrichtte wel behoorlijk werk en liet zich zeker niet onbetuigd. Roland Juhasz kon er van meepraten. De Hongaar moest met een bloedende hoofdwond voor verzorging naar de kant na een botsing met de jonge doelman.

Anderlecht leek de beslissing in de eerste helft te willen forceren, maar dat lukte maar niet. Vooral door de slordigheid die in het eigen spel sloop. Lukaku had moeite met het controleren van de bal en Legear leek ongeïnteresseerd op het veld rond te lopen. Daardoor kon G. Beerschot steeds beter in de partij komen met enkele kleine kansjes voor Tshibuabua en Monteyne tot gevolg.

Uur niets te zien

Met 1-0 werd de rust bereikt en dat had Anderlecht enkel te danken een goede eerste 20 minuten, daarna ging het mee in het slordige spel van Germinal Beerschot. Boussoufa, andermaal beste man op het veld, probeerde het vuur erin te krijgen, maar slaagde daar ook niet in.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat het spelbeeld van de eerste helft ging gehandhaafd worden. Noch Germinal Beerschot noch Anderlecht kon iets deftig klaarmaken. En dat duurde zo bijna twintig minuten. Uit het niets kon Suarez dan ineens profiteren van mistasten in de Antwerpse verdediging. 2-0 en licht uit voor Germinal Beerschot.

Polak, de teruggekeerde zoon

Plotseling leek het bij Anderlecht van een leien dakje te lopen. Via De Sutter, die een heerlijke voorzet van Boussoufa in doel devieerde, en de teruggekeerde zoon Jan Polak (met een harde kopbal op opnieuw een hoekschop van Boussoufa) ging het in nog geen vijf minuten naar 4-0.

Anderlecht combineerde dat het een lieve lust was en leek op niets op de ploeg die het een uur lang heel moeilijk had tegen een bijzonder middelmatig Germinal Beerschot.

Herbeleef Anderlecht - Germinal Beerschot