Datum: 21/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse blijft opnieuw verweesd achter
Bram Coenen
| 0 reacties
Lierse blijft opnieuw verweesd achter
Foto: © SC

Lierse is er ook tegen Kortrijk niet in geslaagd zijn eerste punten van het seizoen binnen te halen. In een aangename wedstrijd won Kortrijk, dat na een rode kaart voor Davy De Beule ruim een halfuur met 10 speelde, met 1-2 op het Lisp.

Bij Lierse mochten de twee pas aangeworven versterkingen Benjamin Nicaise en Daylon Claasen meteen in de basis starten. Dit ten koste van Youcef Sekour en Mohamed El-Gabas. Bij Kortrijk kwam Brecht Capon opnieuw in de ploeg ten nadele van Ibou.

Het was Lierse dat het best van start ging en een eerste keer kon dreigen via Jurgen Cavens. Zijn schot ging echter over en naast de kooi van Glenn Verbauwhede. Iets na het kwartier stak Kortrijk een eerste keer de neus aan het venster, maar Eiji Kawashima kon een kopbal van Giuseppe Rossini nog van onder de lat halen. Nicaise liet zich nog eens opmerken met een afstandsschot, maar Verbauwhede stond attent te keepen.

Pavlovic

Kortrijk begon echter meer en meer te dreigen en kon in de 20e minuut de score openen via Nebosja Pavlovic. De Serviër kon een lange bal nog net met de tip van de schoen voorbij Kawashima in doel verlengen. Kortrijk was meteen gelanceerd en net voor het halfuur had Rossini dé kans op de 0-2. De boomlange spits kopte de bal nogal knullig naast. Ook Lierse wist nog eens te dreigen via Tomasz Radzinski, maar zijn schot miste richting. Bij Lierse had Frederik Frans ondertussen het terrein moeten verlaten met een heupblessure, Garry de Graef kwam hem aflossen. Cavens haalde zich vlak voor rust nog de hoon van het publiek op de hals door te egoïstisch te besluiten op doel, afleggen ware beter geweest. Ook Kortrijk had nog een uitstekende kans, maar Sven Kums besloot op de paal en ook Ilombé Mboyo kon in de rebound niet voor de 0-2 zorgen.

Bij de start van de tweede helft kwam Joseph-Désiré Job in de plaats van Cavens, en Lierse kwam duidelijk met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Joeri Dequevy kon een voorzet van Radzinski echter niet in doel verlengen. Even later was er opnieuw een mogelijkheid voor Dequevy, maar de flankspeler talmde te lang om te besluiten.

Met 10 man naar 0-2

Lierse rook zijn kans, zeker nadat Davy De Beule met een tweede gele kaart van het veld moest. Het was echter Kortrijk dat 25 minuten voor tijd op 0-2 kwam. Invaller De Graef beging een duidelijke penaltyfout op Brecht Capon en Chemcedine El Araichi aarzelde niet vanop de stip. Lierse was van slag, maar lukte net voor het ingaan van de blessuretijd toch nog de aansluitingstreffer via de ingevallen Rudolphe Douala. Verder kwamen de Pallieters echter niet meer. Zo staat Lierse na 4 matchen nog steeds met lege handen. Kortrijk blijft het uitstekend doen en komt door deze nieuwe zege voorlopig op een gedeelde eerste plaats.

Herbeleef Lierse SK - KV Kortrijk