Groep G: Moedig Ajax houdt AC Milan op gelijkspel

Bram Coenen
| 14 reacties

Ajax is er vanavond in geslaagd AC Milan zijn eerste punten te ontfutselen in de Champions League. In de eigen Amsterdam Arena werd het 1-1.

Ajax, dat op de eerste speeldag nog belachelijk werd gemaakt door Real Madrid, begon uitstekend aan de wedstrijd in de Amsterdam Arena. Met onze landgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld 90 minuten in de basis zette het meteen druk op de verdediging van AC Milan. Dat resulteerde iets voor het halfuur ook in de verdiende openingstreffer via Mounir El Hamdoui.

Nadien moest Ajax wel stilaan terug en AC Milan creërde ook enkele uitstekende mogelijkheden. Robinho miste eerst nog een opgelegde mogelijkheid alleen voor doelman Maarten Stekelenburg, maar net voor rust was het dan toch raak voor de bezoekers. Zlatan Ibrahimovic mocht in buitenspelpositie toch doorgaan en plaatste de bal beheerst voorbij Stekelenburg in doel.

In de tweede helft hadden de bezoekers wel het meeste balbezit, maar tot veel kansen leidde dit niet. Tien minuten voor tijd moest Stekelenburg wel nog eens prachtig redding brengen op een schot van Kevin-Prince Boateng. Ajax hield echter stand en verovert zo zijn eerste puntje in de Champions League. AC Milan zakt door dit gelijkspel naar de tweede plaats met vier op zes.

In de andere wedstrijd van Groep G ging Real Madrid met 0-1 winnen op bezoek bij Auxerre. Angel Di Maria bezorgde de Koninklijke negen minuten voor tijd de winst. Real gaat zo met het maximum van de punten aan de leiding, Auxerre blijft voorlopig puntenloos.