Van Halst: "Zlatan wilde zich te fel laten gelden"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Van Halst: "Zlatan wilde zich te fel laten gelden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond keert Zlatan Ibrahimovic terug naar Amsterdam. Hij speelt met Milan tegen Ajax op de tweede speeldag van de Champions League. De Zweed kwam recent vaak in het nieuws met allerlei akkefietjes.

"Er waren de eerste maanden maar twee mensen die niet aan Zlatan twijfelden: hijzelf en ik", blikt Leo Beenhakker terug op het debuut van Zlatan bij Ajax. Beenhakker was in die tijd TD bij de Amsterdammers.

"Elke maandagmorgen zagen we elkaar even. Dan kwam hij naar boven met een wat ongelukkig gezicht. Hij kreeg zoveel over zich heen; raakte steeds verder geïsoleerd. Ik moest zorgen dat hij niet aan zichzelf ging twijfelen. Dan zaten we elkaar een halfuurtje moed in te praten."

Ook ex-teamgenoot Jan Van Halst herinnert zich Zlatan bij Ajax: "Hij had een overdreven geldingsdrang, acteerde wat geforceerd. Dan had-ie een goede trainingsweek achter de rug, waarin hij uitblonk tijdens partijen, en in het weekend wilde hij dan heel geforceerd laten zien hoe goed hij wel niet was. Want dat had hij tijdens de trainingen ook al laten zien. Dat lukte dan net niet."

"Ik heb daar vaak met hem over gesproken, lag ook bij hem op de kamer. Hij zat wel met al die kritiek, hoor. Zlatan zat met zichzelf in de knoop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties