wesWesterlo
Germinal Beerschot
Datum: 11/12/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Het Kuipje
Mathijssen pakt eerste punt in Westerlo
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen pakt eerste punt in Westerlo
Foto: © SC

Het eerste puntje voor Jacky Mathijssen als trainer van Germinal Beerschot is een feit. Hij zag een strijdlustige ploeg het openingsdoelpunt van Paulo Henrique ongedaan maken.

Jacky Mathijssen begon op Westerlo aan zijn eerste echte test als trainer van Germinal Beerschot. En hij had meteen twee verrassingen in petto. Wim De Decker verscheen voor het eerst sinds begin november nog eens aan de aftrap en Bavon Tshibuabua kreeg zijn eerste basisplaats sinds 11 november. Daniël Cruz en Nyoni waren de slachtoffers.

Doelpuntencomplex

Met twee spitsen – Adnan Custovic en  een bedrijvige Tshibuabua – kwam Germinal Beerschot aanvallend beter voor de dag. De Antwerpse club werd in het Westelse Kuipje echter opnieuw geconfronteerd met zijn doelpuntencomplex. Tshibuabua mocht zich na zeven minuten achter een strafschop zetten, maar de Congolees vond de vuisten van Yves De Winter op weg naar zijn doel.

De Winter moest zich in het eerste halfuur nog twee keer onderscheiden. Custovic en Bart Goor keken de Westelse doelman in de ogen, maar die bezweek niet. Wanneer Tshibuabua het leer toch tegen de touwen kreeg werd hij terecht afgevlagd voor buitenspel.

Westerlo was een schim van de ploeg die vorige week Club Brugge het vuur aan de schenen legde, maar kwam kort na de pauze toch op voorsprong. Een slechte pass van Justice Wamfor belandde in de voeten van Paulo Henrique.  De Braziliaan kreeg de vrije baan en toonde zijn collega’s van Germinal Beerschot hoe het wel moet: hard en droog voorbij Thomas Kaminski, 1-0.

Een gevleide voorsprong. Westerlo was voor de rust via een dubbele kans voor Dieter Dekelver en Henrique maar één keer in de buurt van Kaminski geweest. Kort na zijn openingstreffer was Henrique dicht bij de 2-0. De Braziliaan speelde zich tussen twee paars-witte pionnen mooi vrij, maar besloot dan naast.

Lucky goal

Germinal Beerschot sleepte echter toch nog een puntje uit de brand. Wamfor miste eerst nog een grote kans, maar een voorzet van Custovic belandde toch nog voorbij De Winter in doel. Victor Wanyama eiste het doelpunt, maar het was uiteindelijk Wim De Decker die met de 'hand van God' gelijkmaakte.

Herbeleef Westerlo - Germinal Beerschot