Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Luminus Arena
Tözser bezorgt Racing Genk de zege
Onbekend Onbekend

Racing Genk is er in een attractieve wedstrijd uiteindelijk toch in geslaagd om de drie punten thuis te houden. De ploeg van Vanhaezebrouck kwam echter wel tweemaal op voorsprong. Hongaar Tözser hielp Genk via een fraai vrijetrapdoelpunt aan de zege.

Het was KV Kortrijk dat het best uit de startblokken schoot met al direct een grote kans voor Rossini. Zijn doelpoging werd echter door een fantastische reflex van Courtois gekeerd van de lijn. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de ploeg van Vanhaezebrouck. Genk-verdediger Anele werkte een voorzet van Kums ongelukkig in eigen doel. 0-1.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van die voorsprong. Het Genkse goudhaantje De Bruyne verraste doelman Verbauwhede met een fraaie lobbal en de stand was weer in evenwicht. 1-1. Genk nam nadien het overwicht in de wedstrijd. Tözser trapte van zo’n 30 meter op doel. Doelman Verbauwhede had alle moeite van de wereld om de bal in hoekschop te werken.

Na 26 minuten staan de bezoekers echter weer op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Rossini. 1-2. De thuisploeg reageerde nadien duidelijk aangeslagen en speelde nog maar weinig klaar. KV Kortrijk ging in een attractieve eerste helft met een verdiende voorsprong de rust in.

In de tweede helft maakte Genk de achterstand al vlug ongedaan. In de 51ste minuut liet Ogunjimi de tweede Genkse treffer optekenen. De voorzet was van De Bruyne en Vossen liet de bal bewust door zijn benen glippen. 2-2. Het spel ging goed op en neer en beide ploegen kregen de nodige kansen op een derde doelpunt.

Het is Genk dat daar een kwartier voor tijd in slaagde via Tözser. De Hongaar krulde een vrije trap in doel. Kortrijk-doelman Verbauwhede had weinig verhaal tegen het fraaie doelpunt van de Hongaar.  2-3. Een minuut later maakte ook Vanden Borre zijn rentree op Belgische bodem. In de slotfase veranderde er niets meer en zo won Genk zijn eerste competitiewedstrijd van 2011.