Datum: 12/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Germinal Beerschot verliest dure punten in slotminuut
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot verliest dure punten in slotminuut
Foto: © SC

De degradatietopper tussen Lierse en Germinal Beerschot heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers hadden lang uitzicht op de drie punten, maar Peter Kovacs kopte de thuisploeg in de slotminuut nog langszij. Philippe Clement moest het veld verlaten met een vleeswonde aan het hoofd.

Trond Sollied verraste door Jurgen Cavens voor het eerst sinds 2 oktober nog eens in de basis te droppen. Bij Germinal Beerschot verdween naast de geschorste Pieterjan Monteyne ook broer Martijn uit de ploeg. De West-Vlaming zat zelfs niet in de selectie.

Defensief geklungel

Tegen AA Gent kreeg een defensief knoeiend Lierse vier doelpunten om de oren en tegen Germinal Beerschot begon het al niet veel beter. De geel-zwarte pionnen werden in de openingsfase opnieuw veel te makkelijk opgerold en Guillaume François duwde al snel een voorzet van Roni Porokara tegen de touwen. Het inspireerde de bezoekers echter niet om door te duwen en Lierse al vroeg vleugellam te leggen.

De thuisploeg leverde nu ook niet veel bij aan het spektakel. Een slordig Lierse slaagde er in de eerste helft niet in om één goede actie op de mat te leggen, maar toch ging de thuisploeg rusten met een gelijkse stand op het scorebord. Een zondagsschot van Kenny Thompson was onhoudbaar voor Thomas Kaminski. Jacky Mathijssen zag met François en Philippe Clement nog voor de rust twee spelers geblesseerd uitvallen.

Gedragen door het enthousiasme van de gelijkmaker schoot Lierse na de pauze het best uit de startblokken, maar Wesley Sonck mikte een kopkans over. Het doelpunt viel aan de overkant. Faris Haroun kopte een voorzet van Bart Goor overhoeks binnen: 1-2. Voor Haroun zijn eerste doelpunt sinds 27 november.

Kovacs doet Lierse hopen

Sherjill MacDonald was nog dicht bij de 1-3, maar daarna liet Germinal Beerschot het initiatief terug aan de thuisploeg. Een dure beslissing. Lierse toonde zich lang aanvallend onmondig, maar in de slotminuut kopte de  ingevallen Peter Kovacs het doelpunt van de hoop over Kaminski. De kloof tussen Germinal Beerschot en Lierse blijft zo beperkt tot vier punten.

Herbeleef Lierse SK - Germinal Beerschot

Vooraf