Datum: 19/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot zet grote stap richting behoud
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Germinal Beerschot zet grote stap richting behoud
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor het behoud. KV Kortrijk werd zonder al te veel problemen opzij gezet. Sherjill MacDonald vond twee keer de weg naar doel.

Patrick Vanoppen, de nieuwe sterke man van Germinal Beerschot, wilde niet denken aan een doemscenario waarin hij zijn eerste volwaardige seizoen op het Kiel moest aanvatten in tweede klasse.

Custovic x 3

De troepen van Jacky Mathijssen lijken tegen Kortrijk het degradatiespook definitief van zich hebben afgeschud. Defensief gaf Germinal Beerschot opnieuw weinig weg en ook aanvallend ging de efficiëntie eindelijk omhoog. Al had de score tegen een zwak Kortrijk nog hoger kunnen en moeten oplopen.  Ook duurde het te lang voor de thuisploeg het laken definitief naar zich toetrok.

In een matte eerste helft had Germinal Beerschot de bezoekers uit Kortrijk immers  al volledig kunnen doodknijpen, maar Adnan Custovic had drie grote kansen nodig om de score te openen. De Bosniër knalde een eerste mogelijkheid, oog in oog met Damien Lahaye, onbegrijpelijk over en zag een tweede poging door Rami Gershon van de lijn gekeerd.

Vliegende Hollander

Drie keer is echter scheepsrecht. Toen de Kortrijkse defensie begon te klungelen – Toni Sunjic stond te slapen op een pass van Karim Belhocine, profiteerde Custovic wel en knalde hij het leer hard en laag voorbij Lahaye.

Een aanvallend onmachtig Kortrijk deed de thuisploeg in het begin van de tweede helft even opschrikken. Met een droge knal uit de tweede lijn zette Gertjan De Mets de bordjes terug gelijk. Germinal Beerschot stelde echter al snel orde op zaken. De beweeglijke Roni Porokara bereikte de achterlijn en bood Sherjill MacDonald zijn makkelijkste doelpunt uit zijn carrière aan.

De Nederlander groeit stilaan terug naar zijn beste vorm toe en legde tien minuten de wedstrijd helemaal op slot met zijn derde doelpunt van het seizoen, eveneens zijn derde in vier dagen.  De assist kwam op naam van Nemanja Rnic.

Kloofje

Germinal Beerschot voetbalde de wedstrijd uit en ziet door het puntenverlies van Lierse de kloof met vijftiende plaats groeien tot vier eenheden. De degradatiezorgen mogen dus even opzij geschoven worden.

Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk

Vooraf