Mathijssen: "Zes procent kans op Europees voetbal"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Mathijssen: "Zes procent kans op Europees voetbal"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen heeft zijn plicht als coach van Germinal Beerschot vervuld: de ploeg verzekeren van het behoud in eerste klasse. Over zijn toekomst bij de Antwerpse club blijft hij wazig.

Germinal Beerschot pakte vorige week tegen KV Mechelen het punt van de zekerheid. “Er is hard gewerkt en geknokt”, zegt Mathijssen in Het Nieuwsblad. “Maar ik vind dat we ons veertien dagen eerder hadden moeten redden.”

Mathijssen is niet tevreden over het rendement van de spelers, maar ziet op het Kiel een goede basis voor de toekomst. “Maar dan moet er heel goed nagedacht worden wat men wil. De basisvoorwaarden om op een hoger niveau te presteren zijn op langere termijn niet aanwezig. Je moet niet willen lopen, vooraleer je kan stappen.”

Op korte termijn is er nog Play-Off 2. “We hebben zes procent kans dat de club nog Europees voetbal haalt. Mijn eigen toekomst is niet belangrijk. De club is belangrijk. Het is intussen duidelijk dat het allemaal niet gemakkelijk is en ook daarover moeten we dus nog gesprekken hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties