De Witte: "Wou meteen opstappen bij Pro League"

Ruben Philippe
| 105 reacties
De Witte: "Wou meteen opstappen bij Pro League"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De storm rond het Ottenstadion lijkt maar niet te zullen afnemen. Na het incident met trainer Dury, zit voorzitter Ivan De Witte opnieuw in moeilijke papieren na de rechtszaak- Coulibaly. De Pro League-voorzitter wou zijn functie zelfs onmiddellijk ter beschikking stellen.

Bij elke eersteklasser werden er gisteren grote ogen opgetrokken na de zaak-Coulibaly. AA Gent trok immers naar de rechtbank om een schorsing van vier speeldagen ongedaan te maken, terwijl De Witte net tegen rechtszaken is. "Ik ben er nog steeds voorstander van", reageert de voorzitter verrassend. "In principe mag een club nooit naar de rechtbank stappen, maar de aard van de zaak heeft er ons toe verplicht", klinkt het.

Omdat De Witte nog een functie als Pro League-voorzitter waarneemt, worden er grote vraagtekens gezet bij de beslissing van de Gentse club. "AA Gent mag niet de dupe worden van mijn voorzitterschap bij de Pro League. Ik heb overwogen om er per direct mee te stoppen, ik had zoiets van 'liever niet meer'. Het is puur een kwestie van goodwill dat ik hier nog zit. Het is welletjes geweest", aldus De Witte over zijn functie binnen de Pro League.

Vanavond treedt AA Gent aan op het veld van Standard. De Luikenaars lieten al weten 'onder voorbehoud' te spelen indien Coulibaly op het wedstrijdblad verschijnt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties