Standard wil vanavond enkel onder voorbehoud spelen

Standard wil vanavond enkel onder voorbehoud spelen
Foto: © SC

De chaos in de Belgische competitie is opnieuw compleet. Door de voorlopige opheffing van de schorsing van Gent-aanvaller Elimane Coulibaly wil Standard de wedstrijd vanavond tegen Gent enkel onder voorbehoud spelen.

KAA Gent diende woensdag een eenzijdig verzoekschrift in bij de rechtbank van eerste aanleg nadat bleek dat Coulibaly vier speeldagen geschorst zou blijven. Donderdag oordeelde de rechter dat de klacht van Gent gegrond is, waardoor Coulibaly mag spelen tot het moment dat de zaak ten gronde behandeld zal worden in de evocatiecommissie van de voetbalbond.

Pierre François reageerde vandaag via een persbericht: "Dit is een onvoorstelbare uitspraak en ik kan niet begrijpen dat een club die verklaarde nooit naar de burgerrechtbank te stappen dat nu toch heeft gedaan."

"Standard heeft de zaak van op een afstand maar aandachtig gevolgd" gaat François verder. "In het verleden zijn verschillende van onze spelers bestraft op basis van televisiebeelden. Standard heeft altijd die beslissingen van de disciplinaire instanties van de Bond gerespecteerd, ook al waren die in ons nadeel"

"Daarom zal Standard vrijdagavond op het wedstrijdblad voorbehoud aantekenen als de speler Coulibaly wordt opgesteld", besluit François.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties