Tchité: "Nog niet aan titel denken"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Tchité: "Nog niet aan titel denken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met zijn elfde doelpunt van het seizoen bezorgde Mémé Tchité Standard de volle buit tegen AA Gent. “Al was het voor mij wel een heel moeilijke wedstrijd.”

Tot de rode kaart van Stijn De Smet had Standard het heel moeilijk met AA Gent. “Het is niet aan mij om de tactiek van de tegenstander te beoordelen, maar we hadden niet verwacht dat ze zo verdedigend zouden spelen”, reageert Tchité. “Voor mij was het een heel moeilijke wedstrijd.”

“Na die rode kaart was het belangrijk om gewoon in groep te blijven spelen en er 100 procent voor te gaan. Bij die goal was ik op snelheid toen ik de bal zag. Ik moest gewoon schieten. Ideaal voor een aanvaller. Akkoord, het is opnieuw een beslissende treffer, maar ik ben vooral heel blij voor de ploeg.”

Dankzij de driepunter tegen Gent klimt Standard in het klassement voorlopig naast Racing Genk. Tijd om aan meer dan de derde plaats te denken? Tchité schudt het hoofd. “Nog niet. We moeten het gewoon match per match bekijken. Dan maken we het meeste kans.”

In de laatste negen wedstrijden maakte Tchité vijf doelpunten. “Fysiek ben ik op dit moment heel sterk. Het is lang geleden dat ik me zo goed gevoeld heb, maar ik werk er ook heel hard voor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties