Van Damme: "Wat een redding van Jorgacevic"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Van Damme: "Wat een redding van Jorgacevic"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme is een van de exponenten van de sterke reeks van Standard. Door een vijfde gele kaart tegen AA Gent moet de linkspoot tegen Club Brugge wel in de tribune zitten. “Heel jammer”, vindt Van Damme.

“Wij verdienden vandaag de zege”, zegt Van Damme zelfzeker.  “Gent kwam vandaag wel heel defensief voor de dag. Met tien, elf spelers bleven ze achter de bal. Maar als het voetballend niet gaat, kunnen we gelukkig nog overschakelen op onze mentaliteit.”

Van Damme was voor de rust zelf dicht bij de openingstreffer. “Ik zag de bal al bijna in doel, maar Bojan Jorgacevic schudt daar nog een schitterende redding uit zijn lichaam. Ongelooflijk hoe die bal nog uit doel houdt.”

Door een gele kaart in de slotfase mist Van Damme volgende week zaterdag de wedstrijd tegen Club Brugge. Na een stevige ingreep van Zlatan Ljubijankic verkocht de Luikse linkspoot nog een duw aan Jesper Jorgensen.

“Heel jammer”, zucht Van Damme. “Het is toch normaal dat ik mijn ploegmaats probeer te verdedigen. Ik duw Jorgensen gewoon een metertje achteruit. Daar moet je toch geen gele kaart voor trekken. Maar als je al een paar weken met vier gele kaarten achter je naam rondloopt, weet je dat een schorsing dichtbij is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties