Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
OHL onmondig tegen sterk Kortrijk
Fabian Morren

KV kortrijk heeft een mooie 2-0 overwinning behaald tegen een ontstellend zwak OH Leuven. Een Lucky goal van Oussalah en een buitenspeldoelpunt van Capon in de eerste helft volstonden om de zege veilig te stellen.

Na 3 minuten liep OH Leuven al tegen een achterstand aan. Een verre voorzet van Oussalah belandde tot ieders verbazing in het doel. De 1-0 was de aanleiding voor wat een drie kwartier durende walkover richting OHL-sluitstuk Lenaerts zou worden. Een gretiger Kortijk stapelde de kansen op via Nfor en een sterk spelende Veselinovic. Bijna halfweg de eerste helft verdubbelde Capon dan ook verdiend de score met zijn tweede van het seizoen. Ondanks het buitenspelgeurtje stond de 2-0 op het scorebord. Van Geneugden greep in door Karel Geraerts voor Azevedo te brengen, maar de Leuvenaars konden op geen enkel moment een vuist maken.

Na broodnodig oplapwerk van Van Geneugden kwam OHL met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Maar zelfs met een numerieke meerderheid, na een domme rode kaart van Messoudi, konden de bezoekers geen uitgespeelde kansen meer afdwingen. De beste kansen waren zelfs nog voor Kortrijk die er met een beresterke Veselinovic op de counter telkens gevaarlijk uitkwam. Chavarria miste nog de grootste kans van de match op aangeven van Nfor.

KV Kortrijk bevestigt op speeldag 6 nogmaals haar sterke thuisreputatie. OHL kwam - met slechts twee doelpogingen binnen het kader - amper in het spel voor en staat na een knappe 6 op 6 terug met beide voeten op de grond.