Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
STVV blijft opnieuw met lege handen achter
Melissa Maes

Beerschot gunde STVV de eerste driepunter niet. In de eerste helft werd niet gescoord, maar in de tweede periode speelden de bezoekers kansen bij elkaar die doelpunten opleverden.

Sint-Truiden kreeg zaterdagavond het bezoek van Beerschot. De ploeg uit Limburg wist meteen wat het moest doen, aanvallen. Ondanks de offensieve instelling bleef de score in de eerste helft steken op een 0-0-gelijkstand.

Mennes zorgde twee keer voor gevaar, maar zijn doelkansen brachten Stijnen niet in gevaar. Ook Dufer had de mogelijkheid om een doelpuntje mee te pikken. Beerschot moest het in de eerste periode vooral hebben van het verdedigend werk.

De bezoekers creëerden niet meer dan enkele afstandsschoten. Zo zette Angeli Verhulst aan het werk met een gevaarlijke trap van buiten de zestien meter. De eerste helft kende dus verschillende kansen en vier gele kaarten, maar geen net dat trilde.

Beerschot had in de rust duidelijke instructies gekregen: druk uitvoeren. Dat werd dan ook vrij snel beloond. Na bijna tien minuten in de tweede periode bracht Losada zijn ploeg op voorsprong. Die 0-1 zorgde voor veel frustratie bij STVV-trainer Van der Elst, hij werd dan ook naar de tribune verwezen.

Beerschot greep Sint-Truiden bij de keel en kneep die dicht. De wedstrijd was vijf minuten later bijna gespeeld. Ook het tweede doelpunt kwam op naam van Losada te staan. Maar dan maakte MacDonald een onnodige fout op Kotysch. Reza zette de 1-2 op het scorebord via een strafschop.

Sidibe, die na drie seizoenen bij STVV voor het eerst tegen zijn ex-club speelde, bracht de doodsteek. De kopbal van Kagelmacher vond de tweede paal, Sidibe werkte koelbloedig af.

Over en uit voor de thuisploeg zou je denken, maar Okotie zorgde in de toegevoegde tijd nog voor de aansluitingstreffer. Custovic kwam in het spel voor Losada en hij bracht Beerschot alsnog op een 2-4 voorsprong. Opnieuw zes doelpunten op Stayen, het wordt een (aangename) gewoonte.

Sint-Truiden blijft laatste in de stand met slechts twee punten. Beerschot doet een goede zaak en sluit zich aan bij de subtop.