Datum: 23/10/2011 18:00
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
Club Brugge loopt weeral averij op in de slotfase

Club Brugge moet Anderlecht voorlopig laten lopen, want in het Guldensporenstadion liep het (weeral) in de slotfase mis. Zimling bracht blauw-zwart nog op voorsprong, maar Chavarria en Czvitkovic bezorgden Kortrijk in de slotfase de volle buit.

Club Brugge probeerde onmiddellijk het heft in handen te nemen en lukte daar ook in, maar kon weinig doen met zijn veldoverwicht. Enkele goede voorzetten wel, maar weinig ballen binnen het kader van Van Hout.

Teleurstellend
Gaandeweg werd Kortrijk echter beter en versierde het de beste kansen via Monrose en Veselinovic. De beste was echter voor Gershon die een teruggekopte bal van Veselinovic in het zijnet deed belanden terwijl die best tussen de palen had gemogen. Club Brugge daalde af naar een bedenkelijk niveau waarbij ook de voorzetten niet meer goed aankwamen.

Tot overmaat van ramp verloor Club ook nog eens zijn rechtsachter, Tom Hogli, nadat Zukanovic op zijn schouder was gevallen. De Bleeckere had bij die fase ook naar de strafschopstip kunnen wijzen. Bij de rust was het echter nog steeds 0-0 na een teleurstellende eerste helft.

Van beterschap was er bij het begin van de tweede helf weinig sprake. Enige opschudding wel toen Van Acker zijn tackle inzette in de zestien op Monrose en die maar al te graag ging liggen. Geen penalty besliste De Bleeckere, maar het publiek had het anders begrepen.

Club kreeg ook nog kansen, twee zelfs in één fase, maar noch Dirar, noch Vleminckx konden besluiten. Maar toch waren het de bezoekers die heel goed wegkwamen toen Nfor een vrije trap over de muur en op de deklat schilderde. De bal botste via de onderkant terug het veld in.

Venijn in de staart
De ziekenboeg van Club kreeg er trouwens nog een klant bij, want ook Dirar blesseerde zich na een sprint. Toch kwam Club op voorsprong. Maar hoeveel ongeluk kan een doelman hebben in één fase? Zimling knalde vanop de rand van de zestien, maar voor het leer tegen de netten hing had het nog de voet van Zukanovic, de arm van Van Hout, de deklat en uiteindelijk het hoofd van Van Hout geraakt.

Maar de van Anderlecht gehuurde invaller, Pablo Chavarria, gaf Kortrijk toch nog waar het recht op had: de gelijkmaker. Amper vier minuten na het doelpunt spurtte hij de diepte in en werd aangespeeld door Nfor. De Argentijn versloeg Coosemans in de kortste hoek. Maar dat was niet het laatste wapenfeit.

Vijfenzeventig minuten moesten we wachten op doelpunten, maar dan volgden ze elkaar snel op. Hein Vanhaezebrouck gokte zwaar door na de gelijkmaker er nog een verdediger af te nemen en er een middenvelder bij te zetten met de Hongaar Peter Czvitkovic. Die stond amper op het veld of hij mocht een vrije trap nemen en tot ieders verbazing verdween die achter Coosemans - die niet geheel vrijuit ging - in doel.

Weeral ging Club Brugge in de slotfase de mist in en heeft zo zijn eerste seizoensnederlaag aangesmeerd gekregen. Anderlecht loopt zo vier punten uit. Kortrijk staat op een vijfde plaats.