Datum: 22/10/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
De Bruyne en Buffel bezorgen Genk noodzakelijke zege
Fabian Morren
| 0 reacties
De Bruyne en Buffel bezorgen Genk noodzakelijke zege
Foto: © SC

Racing Genk heeft een wel erg belangrijke overwinning behaald. De landskampioen hield de drie punten thuis tegen Bergen. Voor Genk pas de eerste overwinning in een maand tijd.

Fabian Morren in Genk

Nadson was tijdig fit geraakt voor de komst van Bergen. Trainer Mario Been zit zeer dun in de verdedigers. De Braziliaan mocht dan ook meteen rekenen op een basisplaats. Daniel Tözser werd uit de defensie gehaald en weer op het middenveld gezet. Nadson en Hyland vormden het hart van de defensie. Bij Bergen werd Ibou aan de kant gelaten voor toch iets meer defensieve zekerheid.

Genk wachtte al een maand op een overwinning en kon zich geen nieuw puntenverlies permitteren. De eerste minuten dan ook snedig, al kwam het eerste echte gevaar van de bezoekers. Het schot van Zola Matumona werd onschadelijk gemaakt door een attente Köteles. Over de doelkansen van Genk kunnen we kort zijn. Verder dan een inzet van Vossen (naast de kooi van Berthelin) en een schot uit de richting van Vanden Borre kwam de thuisploeg in het eerste kwartier niet.

Genk speelde te slordig en te traag. Bovendien stonden te veel spelers stil bij balbezit. Dat zorgde voor misverstanden, foute passes en vooral weinig goed voetbal. Dat zorgde voor irritatie bij de spelers, onder meer bij Vossen die zich boos maakte op Kennedy. Bergen had geen enkele moeite om Genk op te vangen en prikte af en toe goed tegen. Onder meer Perbet, die niet zo ver naast het doel van Köteles mikte. Was Genk dan geen enkele keer echt gevaarlijk in de eerste helft? Toch wel. De Bruyne vond Berthelin op zijn weg en Kennedy trapte onbes uist naast.

De Bruyne - Buffel
Onder invloed van de enthousiaste thuisfans begon Genk met veel drang naar voren aan de tweede helft. Bergen kwam nu wél onder druk te staan en een kopbal van Hyland moest van de lijn gekeerd worden. De Bruyne speelde een matig eerste uur. Een foute pass van hem leidde ook een kans in voor de bezoekers. Perbet trapte goed naar de hoek, maar Köteles bracht opnieuw redding. Net op het moment dat Been De Bruyne naar de kant wilde halen, zorgde het door Chelsea begeerde talent voor een mooie assist. Thomas Buffel rondde af en bracht Genk zowaar op voorsprong.

De reactie van Bergen bleef uit en dus deden De Bruyne en Buffel hun kunstje wat later nog eens over. Opnieuw De Bruyne als aangever, Buffel hoefde de bal maar binnen te lopen. Wedstrijd gespeeld en Genk kan opgelucht ademhalen. De broodnodige driepunter is op zak. De manier waarop is op dit moment net iets minder belangrijk.

Herbeleef KRC Genk - Bergen

Vooraf