Datum: 22/10/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Live Genk wil crisis afwenden met Nadson in de basis
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk wil crisis afwenden met Nadson in de basis
Foto: © SC

Racing Genk staat voor een zeer belangrijke opdracht tegen Bergen. Enkel winst is goed genoeg voor de landskampioen om de aansluiting met de top zes niet helemaal te verliezen en een crisis af te wenden. Been recupereert Nadson voor deze partij.

Robby Morren in Genk

Genk verkeert momenteel in een dip, de feiten cijfers niet. Zo is het een maand geleden dat Genk nog eens een wedstrijd kon winnen, de laatste vier wedstrijden werden verloren en de competitiestart ging met 13 op 30 volledig de mist in. Natuurlijk zijn de talrijke blessures, vooral in de defensie, daar niet vreemd aan.

Het bestuur gaf al aan dat het vanavond absoluut de drie punten wil tegen Bergen. De spelers zullen de nodige veerkracht moeten tonen na de zware 5-0 nederlaag in Chelsea want winst is gewoon een must. Dat beseft ook trainer Mario Been die al voor de verplaatsing naar Chelsea te kennen gaf dat Bergen een belangrijkere opdracht is. Bij verlies zakt Genk helemaal weg en verliest het de voeling met de top zes.

Nadson
De problemen situeren zich vooral in de defensie waar Simaeys, Joneleit en Grimi onbeschikbaar zijn. Masuero viel volledig door de mand in Chelsea en Sarr is nog niet voldoende fit. Nadson keert wel terug uit blessure en start centraal achterin. Voorin krijgt Kennedy de voorkeur op Marvin Ogunjimi.

Bergen doet het bijzonder goed: de Waalse club prijkt op de vijfde plaats en heeft met Jeremy Perbet de topschutter in zijn rangen. Kan hij straks de Genkse nooddefensie ontwrichten?  Trainer Van Wijk sleutelde aan zijn elftal en brengt in vergelijking met vorige week Nicaise, Zola en Dia aan de aftrap.

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

RC Genk is favoriet. Een gokje op Bergen daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt RC Genk de armen in de lucht, dan krijgt u bij
Bwin 258 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van Bergen wint u 675 euro.

Meer nieuws