Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Cyriac geeft Standard wat ademruimte
Fabian Morren

Standard heeft na een opnieuw matige wedstrijd de drie punten thuis kunnen houden. Het team van José Riga won met het kleinste verschil van Zulte Waregem.

Standard-trainer José Riga kon weer een beroep doen op Jelle Van Damme. Mémé Tchité was nog steeds niet fit. Bij Zulte Waregem kreeg Tom Muyters in doel weer de voorkeur op Sammy Bossut. Muyters moest al na vijf minuten een eerste keer ingrijpen op een kopbal van Nacho Gonzalez. In twee keer redde hij de vervelende inzet van de Uruguayaan. Ook Sinan Bolat moest zich al snel onderscheiden op een zeer gevaarlijke vrije trap van Thomas Matton.

De eerste twintig minuten waren overigens best aangenaam. Beide ploegen kregen hun (halve) kansjes. Zulte Waregem loerde op de counter en toonde zich gevaarlijk op corners. Net op het moment dat de eerste aanvalsgolven waren gaan liggen, klom de thuisploeg iets voorbij het half uur op voorsprong. Een dekkingsfout achterin bij een vrije trap van Buzaglo leidde de 1-0 in. Cyriac bedankte en kopte het leer in het dak van het doel. Ook nadien was Standard gevaarlijk. Zo ging een vrije trap van Ciman tegen de buitenkant van de paal.

Na rust was er te veel balverlies langs beide kanten. Habibou zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn schot hobbelde enkele meters naast. Net als tegen Vorskla Poltava was het opnieuw geen goede wedstrijd van Standard. De Rouches hadden het wel vrij goed onder controle, maar moesten toch bijna de gelijkmaker toestaan. Een knappe inzet van invaller Serwy werd knap gepareerd door Bolat. Standard dreigde met een schot van Cyriac en een kopbal van Kanu, over de kooi van Muyters.

De spanning bleef, want de kwaliteit die Standard bracht was te weinig om Zulte Waregem helemaal uit te tellen. Vooral in de laatste tien minuten vergat de thuisploeg nog te voetballen. Het belang van de drie punten was dan ook erg groot voor de Luikenaars. Zulte Waregem was echter enkel nog gevaarlijk via een schot van Serway. Met een mooi hakje zorgde Jelle Van Damme ei zo na nog voor een tweede Luikse treffer.