Datum: 05/11/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse neemt afstand van degradatieplaatsen

Lierse heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. Tegen OHL zorgden Claasen (2x) en Grncarov voor een 3-0 voorsprong. Ogbu kon milderen, maar de verdiende overwinning van de Pallieters kwam niet meer in het gevaar. Door het verlies van Westerlo is Lierse nu iets veiliger.

Johan Walckiers in Lier

Met dank ook aan een herboren Huysegems die zijn stempel begint te drukken op de aanval van Lierse. Met zijn snelheid en inzicht maakte hij het de bezoekers uit Leuven heel moeilijk. Voeg daarbij een Maric op niveau en je krijgt een recept waarbij Lierse vijf punten afstand neemt van de degradatieplaatsen.

Claasen tweemaal
OHL begon het best aan de partij, maar deemsterde daarna weg. Lierse kreeg greep op het middenveld en rukte op richting Kaminski. Ze hadden een paar proefschoten nodig, maar uiteindelijk loonde het offensief. Na een kwartier lanceerde Elgabas de snelle Claasen richting Leuvense doel. De Zuid-Afrikaan versloeg Kaminski door de benen. Een snelle voorsprong voor Lierse dat echter niet op zijn lauweren bleef rusten.

Huysegems maakte een paar keer aanspraak op een tweede goal en trof één keer de dwarsligger. Lierse had de partij helemaal onder controle. De Brabantse bezoekers konden het allemaal niet blijven belopen en Huysegems profiteerde van zijn snelheid om bewaker Vermeulen af te schudden en Claasen zijn tweede van de avond op een zilveren presenteerblaadje aan te dienen.

Kawashima stond lange tijd toe te kijken, maar moest toch één keer aan de slag toen een schot van De Vriese in de bovenhoek dreigde te vallen. De Japanner was ondanks de minieme hoeveelheid werk wel attent en zweefde het leer in hoekschop. Lierse mocht na een sterke eerste helft gaan rusten met een dubbele voorsprong.

OHL met moed der wanhoop
De tweede helft was amper vijf minuten bezig of Lierse stond al op 3-0. Verdediger Grncarov kopte onhoudbaar voorbij Kaminski. Oh Leuven trok met de moed der wanhoop naar voor en kon zelfs twee minuten later scoren. Remacle trok voor en Ogbu zette er zijn hoofd tegen. Kawashima geklopt.

OHL putte moed uit het doelpunt en kon Lierse terugdrukken op de eigen helft, maar de Pallieters speculeerden op de counter en waren daarop aartsgevaarlijk. De bezoekers persten er nog een slotoffensief uit, maar dat leverde niets op tegen een sterk verdedigend Lierse.