gntKAA Gent
beeBeerschot AC
Datum: 10/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent laat leidersplaats liggen
Melissa Maes
| 0 reacties
AA Gent laat leidersplaats liggen
Foto: © SC

AA Gent was de meest offensieve ploeg, maar ziet Beerschot toch de drie punten meenemen naar huis. Zo laten de Buffalo's de leidersplaats liggen.

Melissa Maes in Gent

Concurrenten Anderlecht en Standard lieten punten liggen, dus AA Gent wist wat het moest doen: profiteren van die situatie. Beerschot, in donkergroene uitrusting, moest meteen in de verdediging, maar Zlatan Ljubijankic wist de eerste kans niet te benutten.

In de hele eerste helft moest Beerschot voornamelijk verdedigen. Christian Brüls was heel dicht bij de openingstreffer, maar Tome Pacovski kon de knal uit zijn doel houden. Het eenrichtingsvoetbal werd even onderbroken wanneer Sherjill MacDonald een grote kans liet liggen. Zijn schot ging net over het doel van de Buffalo’s.

Na een halfuur ging het tempo liggen, toch behield AA Gent het overwicht. De 299 meegereisde supporters moesten zich aan iets anders verwarmen dan aan het voetbal dat ze zagen van hun favoriete ploeg. De Kielse Ratten wisten stand te houden en na  45 minuten spelen stond de 0-0 nog op het scorebord.

Blauw-wit kwam overtuigend uit de kleedkamer en versierde hoekschoppen en vrije trappen, maar de bal wilde maar niet in het doel van de tegenstander verdwijnen. Na ruim tien minuten spelen kwam Beerschot, tegen de gang van het spel in, op voorsprong.

Frank Boeckx wist eerst het schot van Hernan Losada nog uit zijn doel te houden, maar hij duwde de bal in de voeten van Ibrahima Sidibé. Die twijfelde niet en Beerschot stond zowaar 0-1 voor.

Een opmerkelijk beeld na ruim een kwartier. Losada bleef liggen, maar scheidsrechter Claude Bourdouxhe weigerde verzorging en liet verder spelen. Niet veel later stond de Beerschot-middenvelder weer recht.

Pacovski moest kort daarna naar de kant en werd vervangen door Kristof Maes. De goalie had een elleboogstoot van Melli geïncasseerd en werd met een bloedende hoofdwonde van het veld gedragen.

AA Gent was onherkenbaar sinds het tegendoelpunt van Beerschot. Slechte passes, veel balverlies en vooral weinig doelpogingen. De jongens van Trond Sollied laten zo de leidersplaats liggen.

Herbeleef KAA Gent - Beerschot AC

Vooraf