Datum: 10/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk nipt voorbij verzwakt Westerlo
Fabian Morren
| 0 reacties
Kortrijk nipt voorbij verzwakt Westerlo
Foto: © SC

Kortrijk doet een uitstekende zaak in het klassement. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck versloeg Westerlo en komt nu in de stand naast Standard op de vierde plaats.

Als het niet meezit, zit het ook echt niet mee. Westerlo zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat is al een tijdje het geval en was ook in Kortrijk niet anders. Alle vervangen die Ceulemans deed, waren door blessures. Westerlo verloor doelman Deelkens, Owusu en Thiago Cardoso in minder dan een uur. Bovendien moest Jef Delen kort na rust met rood van het veld. Dat leek een wat zwaar verdict voor zijn overtreding.

Westerlo pakte het tot dan vrij behoudend aan. Aanvallend maakte de thuisploeg niet veel klaar. De meeste dreiging in een flauwe eerste helft kwam van Kortrijk. Cvitkovics trapte oog in oog met Deelkens op de Westerlo-doelman en Veselinovic trapte maar nipt naast. Ook de blessure van Deelkens en de inbreng van Vanhamel zette Kortrijk niet aan tot blind aanvallen of plots veel kansen.

Al bleef de thuisploeg, zeker na de rode kaart van Jef Delen, ook na rust de betere ploeg. Vanhamel redde eerst nog een schot van Capon en een poging van Veselinovic. Het was echter maar uitstel, want wat later trapte Veselinovic wel raak. Het antwoord van Westerlo bleef nadien uit. De bezoekers waren te onmachtig om nog wat terug te kunnen doen. Kortrijk doet een prima zaak, Westerlo blijft sukkelen onderaan het klassement.

Herbeleef KV Kortrijk - Westerlo

Vooraf