Interview Mathijssen: "Vlam is terug aanwezig"

Melissa Maes
| 19 reacties
Mathijssen: "Vlam is terug aanwezig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen is helemaal klaar om met Beerschot hekkensluiter Sint- Truiden te ontvangen. "Ik was niet bezig met een mogelijke afgelasting, maar met iedereen terug fit te krijgen. En het ziet er goed uit."

Manu Gonzalez in Beerschot

Sam Van Den Abeel maakte bij de beloften indruk op trainer Jacky Mathijssen en wordt van de schoolbanken weggehaald voor een plaatsje in de wedstrijdselectie. Ook Arnor Angeli is terug. “Hij heeft zeer hard gewerkt aan zijn revalidatie en moet eigenlijk nog een maand wachten, maar we hebben geen andere opties in de kern en moeten hem erbij halen.”

Tegen Club Brugge moest Beerschot vijf doelpunten slikken.“Deze week was een heel moeilijke week om te werken en te trainen door de kans op letsels. Het was vaak improviseren. Maar gisteren en vandaag is er dankzij Ludo ( terreinverzorger red.) en anderen een deel van het veld vrijgemaakt. Daar zag ik dat de vlam terug was en ben ik terug blij als ik naar het hele seizoen kijk.”

"Geen mentaliteitsproblemen"
Na die pandoering van vorige week zondag werd gezegd dat de Beerschot-spelers niet gemotiveerd zijn buitenshuis. “Er is niet echt een mentaliteitsprobleem. Er is hier bij de club nog te weinig drang om te winnen. En net dat is zo overheersend in elke sportdiscipline.”

“Als het slecht gaat, zeggen ze dikwijls wij en ik confronteer ze met dezelfde oefening maar ze moeten dan de wij vervangen door ik. Deze week werd in een gesprek geconfronteerd met een speler die me zei dat hij niet de slechtste was. Dat is iets wat niet kan”, vertelde Matthijsen.

“Ik hoop dat de anderen zo snel mogelijk de randproblemen ( bedoelt financiële perikelen red.) oplossen, zodat de club meer werk kan maken van winnen in plaats van overleven. Dan moeten de club en ik een gesprek voeren om te kijken of onze visies op elkaar zijn afgestemd. Door de ontgoocheling vorige week heb ik deze gedachte in een veel scherpere vorm gezegd.”.

“Zolang er financiële problemen zijn, blijf ik in de eerste fase van mijn werk. Nu is overleven belangrijker dan winnen. Ik hoop de oplossingen van die problemen zo snel mogelijk te vinden en dan kunnen er gesprekken worden gestart. Ik stel iedereen in vraag, dus ook mezelf", legt Mathijssen uit.

De zaak-Pacovski.
Na de wedstrijd tegen Club Brugge uitte Pacovski enige kritiek naar de manier waarop hij behandeld werd voor de wedstrijd. “Had ik in het begin van de week al gezegd dat Stijnen zou thuisblijven om polemieken te mijden, waren er daar ook polemieken over gestart. Ik heb de beste beslissing genomen om te zorgen dat elke speler zich optimaal kon voorbereiden. Ook tegen François en Wuytens heb ik niet gezegd dat ze titularis waren, net zo min als tegen Pacovski”.

Terugblik op eigen carrière
“Mijn periode als speler was zeer mooi. Ik ben de enige keeper van STVV die  geen enkele doelpunt in zijn carrière heeft tegengekregen (speelde ook maar één wedstrijd tegen Anderlecht), aldus Matthijsen. “Mijn tijd bij STVV was een mooie leerschool. Na mijn carrière als voetballer mocht ik zes maanden hulptrainer worden bij STVV. Negen maanden later werd ik er zelfs trainer. De mensen daar geloofden honderd procent in mij en ik ben ze eeuwig dankbaar voor de kansen die ze me gaven”, besluit Mathijssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties