Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent wint rommelige partij
Melissa Maes

Oogstrelend was het voetbal tussen AA Gent en Bergen niet, maar de thuisploeg deed wat het moest doen: drie punten in eigen huis houden. De partij leek lang op 1-0 te eindigen, maar in de toegevoegde tijd wist Jesper Jørgensen die score alsnog te verdubbelen.

Melissa Maes in Gent

In het Jules Ottenstadion kregen de 10.948 aanwezige toeschouwers in de eerste 45 minuten bitter weinig voorgeschoteld. Rémi Maréval had misschien wel de beste kans, maar Olivier Werner zag de bal net over zijn doel gaan.

Zlatan Ljubijankic had ook nog twee mogelijkheden, maar de efficiëntie was ver zoek. Het thuispubliek wist het nerveuze voetbal niet te appreciëren en dat liet het ook horen wanneer ref Jonathan Lardot de rust aankondigde. De oersaaie eerste helft was eentje om snel te vergeten.

AA Gent moest volop voor de drie punten gaan als het de concurrentie niet verder wilde zien uitlopen. Volle moed trokken de Buffalo’s weer ten strijde en na een kwartier viel dan toch het eerste doelpunt te noteren. Maréval schoot de thuisploeg op voorsprong.

Niet veel later maakten de Draken bijna gelijk na een voorzet van Tim Matthys naar Jérémy Perbet, maar de topschutter raakte niet voorbij de alerte Sergio Padt. De wedstrijd brak niet meteen open, maar beide ploegen creëerden toch iets meer kansen dan in de eerste helft. Zo was Yaya Soumahoro dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging voorlangs.

In de toegevoegde tijd wist Jesper Jørgensen de score alsnog te verdubbelen. Voor de Deen is het zijn tiende doelpunt, dat is het aantal dat trainer Trond Sollied in het begin van het seizoen de middenvelder had opgelegd.

De promovendus keert met lege handen terug naar Bergen. AA Gent weet de derde plaats te verstevigen en telt nu vijftig punten. Leider Anderlecht en nummer twee Club Brugge moeten morgen nog aan de bak en zij kunnen de kloof met blauw-wit nog wat vergroten.