Wie was uw voetbalidool?

Tomas Taecke
| 136 reacties
Wie was uw voetbalidool?
Foto: © SC

Onze redactie gaat deze week de nostalgische toer op. Elke dag blikken Leo Van der Elst, Georges Leekens en Killian Overmeire vol heimwee terug naar een onvergetelijk moment of persoon in hun carrière. Wij willen ook weten welke beelden voor eeuwig op uw netvlies gebrand staan.

Deze week willen we onze lezers polsen naar hun voetbalnostalgische momenten. Enkele belangrijke personen in het Belgische voetballandschap blikken terug op de personen of momenten die zij nooit zullen vergeten en stellen daarmee het voorbeeld voor u! Aan het einde van dit dossier worden de leukste reacties en verhalen van onze lezers gebundeld en naar voor geschoven.

We trappen de week op gang met de volgende vraag: Wie is uw idool? Welke voetballers hebben u de weg gewezen, over wie kan u urenlang praten of van wie heeft u enorm veel geleerd?

Georges Leekens:

"Mijn idolen waren de grote vedetten van mijn tijd. Beckenbauer en Cruijff bijvoorbeeld. Ik keek enorm op naar klasbakken die toch eenvoudig blijven. Vandaag denk ik dan spontaan aan Lionel Messi, die onder dezelfde noemer valt".

"Vandaag leer ik nog steeds van slimme mensen in mijn omgeving. De leerperiode stopt overigens nooit. Ik heb veel geleerd door naar anderen te kijken en had vroeger het geluk om in een goede ploeg te spelen en omringd te zijn door verstandige personen".

Leo Van der Elst:
"Ik keek voornamelijk op naar mijn broer Cois (François Van der Elst nvdr.). Dat was vroeger een hele grote meneer en een sterke persoonlijkheid. Mijn broer heeft mij veel raad en steun gegeven tijdens mijn carrière. Ook Jan Ceulemans heeft altijd een heel grote invloed op mij gehad".

Killian Overmeire:
"Als kind keek ik enorm op naar Luc Nilis. Toen hij (noodgedwongen) gestopt is met voetballen, was ik een grote fan van Zinedine Zidane. Eigenlijk heb ik tijdens mijn carrière als profvoetballer van heel veel mensen dingen geleerd en natuurlijk leer je nog elke dag iets bij".

 

Samen met u duiken we in het verleden en willen wij ook weten wie uw jeugdidool was. Denk eraan dat enkel opbouwende en positieve reacties dit dossier, dat vooral gericht is op de interactie en dialoog met de lezers,  kleur kunnen geven!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties