Interview "Koster is een grote trainer"

"Koster is een grote trainer"
Foto: © SC

Joachim Mununga is klaar voor een nieuw Belgisch avontuur. De polyvalente middenvelder/aanvaller wil zich weer profileren als de speler die hij was bij KV Mechelen na zijn mislukt avontuur in Turkije.

Johan Walckiers in Antwerpen

Bij KV Mechelen groeide Mununga uit tot de kapitein van de ploeg, alhoewel hij nog maar 22 was. Hij verliet de ploeg echter voor een avontuur bij het Turkse Gençlerbirligi. "Ik had op dat moment het gevoel alles bij KV Mechelen meegemaakt te hebben en voelde me klaar voor het buitenland", vertelde Mununga onze redactie. "Nu goed, het is niet geworden wat ik er van verwacht had, maar het was toch een ervaring die ik wou meemaken en die me veel geleerd heeft."

Van niemand schrik
Bij Beerschot is de Belg met Congolese roots niet van plan zich dadelijk als dé leider op te werpen. "Nee, ik ben hier om mijn werk te doen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid opnemen en mijn uiterste best doen om dit project te doen slagen, maar zoiets moet natuurlijk komen. Dat mag je niet forceren."

Beerschot begint zaterdag de competitie tegen Lokeren. Eerst de bekerhouder dus, maar daarna volgen nog Anderlecht en Club Brugge in de eerste vier speeldagen. "Lokeren is een goede ploeg, anders hadden ze de beker niet gewonnen", vindt Mununga. "De druk ligt dus bij hen, niet bij ons. We hebben inderdaad een moeilijk begin, maar we hebben van niemand schrik. Respect ja, schrik niet."

Coulibaly
Met Elimane Coulibaly loopt er bij Beerschot één van zijn maatjes in de spits. "Ja, ik kom goed overeen met iedereen, maar vooral met Couli", lacht hij. "We zijn bijna altijd samen. De samenwerking loopt goed, maar we zijn niet zoals Jovanovic en Mbokani. We hebben nog geen jaren samengespeeld, maar die automatismen zullen wel komen."

Maar ook over Adrie Koster is hij erg te spreken. "Koster is een man die naar details zoekt en die wil verbeteren. Dat is erg leerzaam voor een voetballer. Hij legt op training het spel soms ook stil omdat er iets niet naar zijn zin is. Hij is een erg grote trainer en ik ben blij onder hem te mogen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties