Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen scoort vijf keer in eerste thuismatch van het seizoen
Sam Soetaers

Bergen heeft een makkelijke overwinning geboekt tegen OH Leuven. Na een spektakelrijke eerste helft kon Bergen in de tweede helft de klus helemaal klaren.

Zowel Bergen als Leuven verdedigden op een bedenkelijk niveau. Dat leverde dan ook een aangename eerste helft op met maar liefst vijf doelpunten.

Over de lijn of niet?
Na twaalf minuten spelen opende Matumona de score. De goed genomen vrije trap ging via Bailly en de paal op de doellijn, maar scheidsrechter Vervecken gaf de bal over de lijn. De bezoekers uit Leuven lieten het niet aan hun hart komen en reageerden meteen. Na een vrije trap kwam Geraerts slim voor zijn man en kopte de gelijkmaker binnen. Afstandsschoten van Van Imschoot en Nicaise gingen over. Maar lang liet de 2-1 niet op zich wachten. Timmermans zijn voorzet/schot waaide wat gelukkig in de verste hoek binnen. Al moet gezegd worden dat Bailly niet vrijuit ging op die goal.

Doelpuntenregen
Het was een dolle eerste helft en meteen na de 2-1, volgde ook de 2-2. Ibou zette zich door en scoorde de gelijkmaker.  Drie minuten later was de thuisploeg alweer aan het feest. Nicaise zijn vrije trap belandde op de paal. Niemand van Leuven reageerde, waardoor Franquart op de rebound kon scoren. Hij werkte het leer met een halve volley voorbij Bailly die zich voor de derde keer mocht omdraaien. OH Leuven kon voor rust niet meer gelijkstellen, waardoor 3-2 meteen ook de ruststand was.

De tweede helft van mindere makelij dan de eerste helft. Nong kreeg de eerste grote kans van die tweede helft. Hij kwam oog in oog te staan met Bailly maar stifte over. OH Leuven probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Geraerts vond Chuka. De spits zijn halve omhaal ging nipt naast. Ook Ibou had nog de kans om te scoren voor de bezoekers. Op een voorzet van Boi trapte hij vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Werner.

Afstand nemen
Uiteindelijk ging Bergen nog met een makkelijke zege aan de haal. Dat was te vooral te danken aan zwak verdedigden van de bezoekers. Buyssens speelde slecht terug op zijn doelman. Bailly werkte daarop zwak weg, waardoor Jarju kon scoren. Nong zorgde op zijn beurt voor de 5-2. De spits trapte onder Bailly binnen. Coach Enzo Scifo bracht dan Perbet in voor de laatste tien minuten. De topschutter van vorig seizoen kon bijna nog scoren. Perbet trapte van bijna op de doellijn tegen de deklat.