berBergen
cluClub Brugge
Datum: 26/08/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Charles Tondreau
Club Brugge dwingt tien Draken op de knieën
Club Brugge dwingt tien Draken op de knieën
Foto: © SC

Club Brugge staat alleen aan de leiding in de Jupiler League. Blauw- zwart had het 70' lang niet makkelijk tegen Bergen dat een uur met tien speelde, maar wist toch de drie punten mee naar huis te nemen dankzij doelpunten van Tchité, Vazquez en Bacca.

Johan Walckiers in Bergen

Bij Club Brugge schudde Georges Leekens zijn ploeg even serieus door elkaar. Lestienne en Trickovski kregen een basisplaats, net als Almebäck en Jörgensen die de geblesseerden Larsen en Zimling kwamen vervangen. Bij Bergen zat Matthys verrassend op de bank.

Club had duidelijk overwicht in de beginfase, maar vond geen gaten in de Bergense defensie. Tchité probeerde wel, maar in de zone van de waarheid liep het telkens verkeerd. Door de vele slordigheden waren er bijna geen kansen te zien. Tot Tchité diep werd gestuurd en Sapina hem foutief afstopte. Voor de tweede week op rij - ook op Anderlecht kreeg hij rood in een vergelijkbare fase met Mbokani - moest de verdediger met rood het veld af. Bij de daaropvolgende vrije trap schoot Figueras door de muur en moest Werner plat om de bal uit doel te halen.

Tchité maakt zijn eerste

De rode kaart en de meerderheidssituatie inspireerde Club niet tot grootse daden. Het overwicht van uit de beginfase zakte zelfs weg en Angeli werkte bijna een hoekschop in doel, maar Jorgacevic pakte uit met een kattesprong. Tchité werd één keer goed diep gestuurd, maar werkte slecht af. En de aanvaller had nog een goede mogelijkheid, maar Werner stond sterk te keepen en weerde af met één hand.

De West-Vlamingen gingen op zoek naar een doelpunt, maar konden aanvankelijk niet profiteren van de man-meer-situatie. Eén goede aanval volstond echter. Vazquez met de dieptepass en Mémé Tchité kon zijn eerste goal voor Club Brugge aantekenen. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten, want twee minuten later ging Nong wel heel makkelijk neer in de zestien in duel met Almebäck. Scheidsrechter Dierick twijfelde echter niet en wees naar de stip waar Jarju zich foutloos van zijn taak kweet.

Vazquez en Bacca

Bergen had het geluk echter niet aan zijn zijde. Een afgeweken schot van Bacca belandde voor de voeten van Vazquez die op zijn beurt Werner wist te verslaan met een schot dat afweek op een Bergens been. En vijf minuten voor tijd bezegelde Bacca met een lange spurt het Bergense lot helemaal. Hij omspeelde Werner simpel en scoorde de 1-3. Club had lange tijd moeite met de Draken, maar die hielden met tien man het niet uit.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas   90' -
Sapina Jérémy   90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Nicaise Benjamin 90' -
Van Imschoot Tom 29' -
Jarju Mustapha 90' -
Angeli Arnor 76' -
Matumona Zola   90' -
Nong Aloys 66' -
  Bank G Beoordeel
Berthelin Cedric -  
Debisschop Mathieu -  
De Belder Dylan -  
Lepicier Maël 61' -
Kose Bahatin   24' -
Matthys Tim 14' -
Perbet Jérémy -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk Ryan   90' -
Almebäck Michael   90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Blondel Jonathan   90' -
Vazquez VictorA A 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Lestienne Maxime 90' -
Trickovski Ivan 45' -
Tchite Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Høgli Tom -  
Buysse Bart -  
Refaelov Lior -  
Vleminckx Björn -  
Bacca Carlos 45' -
Van Acker Thibaut -  
Herbeleef Bergen - Club Brugge

Vooraf