andAnderlecht
borRBD Borinage
Datum: 26/09/2012 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Lotto Park
Boussu Dour maakte het Anderlecht moeilijk
Boussu Dour maakte het Anderlecht moeilijk
Foto: © SC

Anderlecht heeft met heel veel moeite afstand genomen van tweedeklasser Boussu Dour. Het was uiteindelijk invaller Bruno die de ban moest breken om zijn ploeg een ronde verder te laten bekeren, Praet zorgde voor zekerheid.

Johan Walckiers in Anderlecht

Veel wijzigingen bij Anderlecht en dat was er ook aan te zien. Bijna alle basisspelers kregen rust en daar leden de automatismen onvermijdelijk onder. Het was dan ook zoeken tegen Boussu Dour, dat fier aan de leiding staat in tweede klasse. De bezoekers gaven zelfs de eerste waarschuwing na een fantastische dribbel van Koffi die via Kaminski maar nipt naast schoot.

Anderlecht bakte er bijzonder weinig van terwijl Boussu Dour wel gevaarlijk was in die eerste helft. Ouejdide schoot niet zo heel ver naast en nog eens Koffi was gevaarlijk met een afgeweken bal die bijna achter Kaminski carpioleerde. Tot dusver zo wat die eerste periode waarin paars-wit amper gevaarlijk kon zijn, veel balverlies leed en duidelijk een leider op het veld ontbrak. Een scenario à la Rupel Boom leek op dat moment niet zo ver af.

Vargas was duidelijk nog niet in zijn beste doen, net als Molins. De Sutter stond op te tornen tegen drie man en uit het middenveld kwam er veel te weinig steun. Van den Brom had dat begrepen en liet na enkele minuten in de tweede helft Massimo Bruno invallen. Met een tweede spits naast De Sutter en Vargas daar kort achter liep het ineens wel. 

En de konijnenpoot van de Anderlechtcoach werkt nog steeds, want amper vijf minuten op het veld en Bruno had reeds gescoord. De jonge aanvaller ging aandringen bij een verloren gewaande diepe bal en kon de doelman van Boussu Dour te snel af zijn. 1-0, een hele opluchting voor de Brusselaars want voordien liep het zoals eerder gezegd voor geen meter.

Anderlecht hield wel makkelijk stand nadien tegen een moegestreden Boussu Dour. Praet maakte er na een rush van Wasilewski nog 2-0 van, maar een glamoureuze prestatie was dit zeker niet. Al kan wel het excuus gebruikt worden dat de spelers nog nooit eerder samenspeelden en een paar al lang geen match meer op dit niveau gespeeld hebben.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Wasilewski Marcin A   90' -
Hawsawi Osama 59' -
Juhasz Roland 90' -
Safari Behrang 90' -
Molins Guillermo 90' -
Praet Dennis 90' -
Kljestan Sacha 90' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
Vargas Ronald 83' -
De Sutter Tom 90' -
  Bank G Beoordeel
Proto Silvio -  
Bedi Mbenza Hugues -  
Kanu Rubenilson -  
Bruno Massimo 31' -
Canesin Fernando Matos 7'  
Kabasele Nathan -  

RBD Borinage RBD Borinage

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Dikaba Rodrigue   90' -
Preseaux Christophe 90' -
Nibombe Daré 38' -
Caurant Johan 90' -
El Araichi Chemcedine 90' -
El Barkaoui Rachid 90' -
Mourabit Rachid 83' -
Fallempin Gaëtan 58' -
Ouejdide Kamal 90' -
Koffi Jean Romaric 90' -
  Bank G Beoordeel
Cremers Fabian -  
Robail Samuel -  
Umunegbu Kingsley 32' -
Yao Devann -  
Lemoine Maxime 7'  
Fassin Jean 52' -
Laurienté Alexandre -  
Herbeleef Anderlecht - RBD Borinage

Vooraf

Beker van België