Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stayen
STVV wint na strafschoppen van Beerschot
Sander De Graeve

Na een al bij al gelijkopgaande wedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eerste helft en tweede verlenging waren voor STVV, de tweede helft en eerste verlenging voor Beerschot. In de strafschoppen was STVV het koelbloedigst. De tweedeklasser gaat door naar de volgend

STVV ontving Beerschot op Stayen in deze wedstrijd van de 1/16e finales van de beker van België. Beide trainers pasten hun ploeg aan het kunstgras aan. Brepoels bracht een jonge ploeg tussen de lijnen met Schoofs, Dufour en Schils op het middenveld.

Koster bracht Losada, Ojo en De Decker op de driehoek in het middenveld. Veselinovic moest voor het gevaar voorin zorgen, de flanken werden bemand door François en Galesic. STVV begon gedreven maar de eerste minuten werden getekend door frequent balverlies bij beide ploegen.

STVV zette goed druk, de spelers van Beerschot kregen weinig tijd en grossierden in balverlies. Na opnieuw balverlies kon Schouterden doorgaan op links. Hij leverde een erg mooie voorzet af op Reza. Die schudde Özturk af en kopte voorbij doelman Vanlangendonck in doel, 1-0 voor Sint-Truiden na 16 minuten. Beerschot moest even later Stijn Wuytens wisselen voor Bodor. Wuytens, spelend op de linksachter greep zonder contact naar de hamstrings.

Na de voorsprong liet STVV Beerschot komen. De ploeg van Adrie Koster probeerde het vooral met afstandsschoten. Sint-Truiden kwam aan de andere kant dicht bij de 2-0 nadat Reza diep gestuurd werd op links. De spits besloot echter in het zijnet. De ruststand was 1-0 voor de tweedeklasser.

Adrie Koster greep in tijdens de rust, Conor Laerenbergh kwam het veld op in plaats van Galesic. Beerschot nam het spel meer in handen en kwam na 52 minuten gelijk via Veselinovic. Bodor gaf een goede voorzet vanop links, François kon terugleggen en Veselinovic met de makkelijke kopbal, 1-1.

Na een hard kopduel moest Giel Deferm het veld verlaten. Hij werd na minutenlange verzorging gewisseld door Bonemme. Beerschot had in de 69e minuut een kans op de 1-2. Ojo knalde na een lange inspanning op de lat. Heel Stayen hield zijn adem in. De match kwam naar het einde toe meer en meer op slot te zitten. Beide ploegen probeerden vooral een tegendoelpunt te vermijden. De stand na 90 minuten voetbal was 1-1 en er moesten verlengingen gespeeld worden.

Beerschot was in de eerste verlenging de betere ploeg, Veselinovic viel op met enkele kopballen. Verhulst bracht telkens redding. In de tweede verlenging stak Sint-Truiden nadrukkelijk de neus aan het venster maar gescoord werd er niet meer.

Strafschoppen moesten dus een winnaar aanduiden. Hierin bleef Davino Verhulst kalm na missers van Veselinovic, Ojo en Andrade.