Lotingen EK 2013 en 2014 voor U19 en U17

Lotingen EK 2013 en 2014 voor U19 en U17
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is geloot voor het EK 2013 en 2014 voor spelers onder de 19 en onder de 17 jaar. Voor de Europese kampioenschappen van volgend jaar gaat het over de tweede ronde, voor die van 2014 over de eerste kwalificatieronde.

U19

De Rode Duivels onder de 19 jaar mogen volgend jaar aan de bak op een toernooi in eigen land. Einde mei mogen de jonge Duivels spelen tegen Georgië, Engeland en Schotland. Er waren moeilijkere lotingen mogelijk dan deze en het thuisvoordeel kan zijn rol spelen. Let wel: enkel de groepswinnaars van de zeven gevormde groepen plaatsen zich voor het uiteindelijke kampioenschap in Litouwen. Dat thuisland is al geplaatst.

In de eerste ronde van 2014 krijgt België andere ploegen voorgeschoteld. In een groep met Frankrijk, Ijsland en Noord-Ierland moet België zich volgend jaar bij de eerste twee zien te scharen om zo meteen weer een ticket voor de tweede kwalificatieronde af te dwingen.

U17

De nog jongere Rode Duivels hebben het veel minder getroffen. Om het EK in Slowakije te halen, moeten ze in een toernooi, dat einde maart in Kroatië wordt gespeeld, naast het gastland ook nog Spanje en Frankrijk opzijzetten. Ook hier gaat enkel de groepswinnaar door naar het eigenlijke EK.

Voor 2014 krijgen de U17 Polen, Bulgarije en Macedonië voor de kiezen.       

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties