cerCercle Brugge
ohlOH Leuven
0-1
43' Sawaneh Ibou (pen)
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft thuis niet kunnen winnen van OH Leuven. Met z'n tienen bleef de ploeg van trainer Foeke Booy steken op een 1-1-gelijkspel.

Over het begin in Cercle - OH Leuven kan je kort zijn. Er waren nauwelijks kansen en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Daar kwam iets voorbij halverwege de eerste helft verandering in. Karel Geraerts trapte op Verbist en meteen nadien werd een poging van Tim Smolders onschadelijk gemaakt door Logan Bailly.

Nadat Bram Verbist de doorgebroken Ibou neerhaalde, moest Cercle met tien verder. Rood voor de Cercle-doelman en penalty voor OHL. Ibou zette die feilloos om. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong. Vlak voor de pauze kreeg ook Cercle een strafschop na een overtreding van Robson. Die unieke kans liet Gudjohnsen - uiteraard - niet liggen: 1-1.

Na de rust kreeg OH Leuven meteen twee prima kansen. Eerst voor Geraerts, maar hij trapte van dichtbij naast. Later voor Chuka, maar zijn bal verdween in het zijnet. Cercle moest eigenlijk winnen in de strijd tegen de degradatie. OHL wilde dan weer profiteren van het nummerieke overwicht. Het leverde echter geen goed voetbal op. Eigenlijk waren beide teams niet echt in staat om het laken naar zich toe te trekken.

OH Leuven schiet weinig op met dit puntje, het derde gelijkspel al op rij. Maar ook Cercle komt nauwelijks een stap verder in de strijd om het behoud met dit punt.