Datum: 22/12/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot ook tegen KV Mechelen onderuit
Beerschot ook tegen KV Mechelen onderuit
Foto: © SC

Beerschot heeft onder Wim De Corte nog steeds niet kunnen winnen. Tegen KV Mechelen werd er op een doorploegde akker met 0-2 verloren. De degradatiezorgen worden dus nog wat groter.

Voor de match moest scheidsrechter Bourdouxhe het veld gaan keuren, want door de overvloedige regenval was het veld van het Olympisch Stadion veranderd in een modderpoel. Vooral de twee doelgebieden waren er erg aan toe. Dat werd na twee minuten al geïllustreerd door een ongevaarlijk kopballetje van Dayan dat Pacovski bijna verraste doordat het leer doodviel en doorschoof naar doel.

Het veld belette goed voetbal, maar de overtredingen vlogen door het doorglijden van de spelers in het rond. Beide ploegen probeerden te combineren, maar dat was o zo moeilijk. François had in de eerste twintig minuten de beste kans, maar zijn schot ging gekraakt voorlangs. De eerste goede kans van KV was wel meteen raak. Destorme kwam met een gelukje terug in balbezit en poeierde de bal voorbij Stijnen met een mooi schot. 0-1 en onmiddellijk zag je bij Beerschot de kopjes naar beneden gaan.

Amechtig Beerschot

Tegen het einde van de eerste helft kwam er echter een heropleving van de thuisploeg. Eerst trapte Özturk centimeters over en ook François kon de stand gelijkgetrokken hebben, maar zijn kopbal ging naast. Nochtans werd hij door niemand gehinderd en stond hij op twee meter van doel. Beerschot zette hoog druk en ook Nyoni was er nog dichtbij.

Harm van Veldhoven greep in de tweede helft in en zette met Seth De Witte een extra buffer in ten nadele van Henkens. Veel inzet en arbeid bij Beerschot, maar het leverde zo weinig op. Pacovski kende weinig problemen. Malinwa was zelfs dichtbij de verdubbeling van de score. Op een uitstekend pasje van Pedersen kon Iddi wel niet voorbij Stijnen geraken. Aan de overkant had Dayan een reuzekans, maar de aanglijdende Chen duwde zijn schot in corner.

Tien tegen elf

Het werd allemaal nog erger gemaakt door Özturk die al met een gele kaart achter zijn naam nog eens besloot om een (veel) te late sliding op De Petter in te zetten. Tweede geel en rood. Onder zwaar protest verliet de middenvelder het veld. En ook zijn ploegmaats waren meer bezig met de scheidsrechter dan met iets te doen aan de achterstand. De gele kaarten voor protest vlogen dan ook in het rond. Mechelen liet het niet aan zijn hart komen en speelde goed georganiseerd. Iets waar de Ratten geen oplossing voor vonden.

Veselinovic had wel nog de kans op de 1-1 maar Pacovski verhinderde dat. Beerschot verdiende wel de gelijkmaker op basis van de kansen, maar kreeg die niet. Iddi besliste daarentegen de match op vijf minuten van het einde. Na een schot van Destorme duwde hij de bal binnen die in de modder bleef steken. De aansluitingstreffer van Dayan werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Marzo Stefano 73' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 73' -
Bravo Sanfélix Raúl   90' -
Ojo Funso 82' -
De Decker Wim   90' -
Öztürk Alpaslan     90' -
François Guillaume   90' -
Dayan Roy 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Deloose Stefan -  
Bodor Boldiszar -  
Zhukov Georgiy -  
Maciel Sousa Campos Wanderson -  
Veselinovic Dalibor 17' -
Malul Dor 17' -
Laerenbergh Conor 8'  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Chen Xavier 90' -
Biset Maxime 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Henkens Robin A 45' -
De Petter Steven   90' -
Destorme DavidA 90' -
Cordaro Alessandro 88' -
Pedersen Nicklas 83' -
Iddi Abdul-Yakuni 90' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Van Hoevelen Kenny -  
Van Loo Anthony -  
Van Tricht Wannes -  
Dialiba Diabang Boubacar -  
De Witte Seth 45' -
Enevoldsen Thomas 7'  
Junker Mads 2'  
Van Damme Joachim -  
Herbeleef Beerschot AC - KV Mechelen

Vooraf