Cruyff stopt met 1-1 gelijkspel

Johan Cruyff heeft onder luid applaus zijn carrière als bondscoach van Catalonië beëindigt. De laatste wedstrijd van Cruyff eindigde in een 1-1 gelijkspel thuis tegen Nigeria.

Sergio Gonzalez had de thuisploeg snel op voorsprong gebracht, maar Nigeria kwam tien minuten na rust terug op gelijke hoogte dankzij Dike. Daarna werd niet meer gescoord, waardoor Cruyff met een billijk gelijkspel afscheid neemt.

Bij Catalonië speelden weer een aantal sterren van FC Barcelona mee: Xavi, Busquets, Puyol, Piqué, Tello en Alba maakten onder andere de dienst uit bij Catalonië. De regio strijdt al jaren voor meer autonomie binnen Spanje en het ‘nationaal’ voetbalelftal is ook een manier om die vraag kracht bij te zetten, al spelen ze geen officiële wedstrijden.