Ogunjimi: "Benteke is mijn voorbeeld"

Christophe van den Boom
| 16 reacties
Ogunjimi: "Benteke is mijn voorbeeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marvin Ogunjimi kent niet bepaald de beste periode uit zijn carrière. Voor hij bij Genk vertrok was hij nog een topspits in wording. Zijn passage bij Real Mallorca is een mislukking en sindsdien probeert hij terug naar zijn oude niveau te klimmen.

Real Mallorca heeft coach Caparros aan de deur gezet. Een nieuwe trainer en een nieuw bewind kan er misschien voor zorgen dat de spits opnieuw speelkansen krijgt. “Daar denk ik nu niet aan”, vertelt Ogunjimi in Het Laatste Nieuws. “Mijn doel is Beerschot redden, daarvoor ben ik gekomen. Ik moet mezelf terugvinden. Zonder mijn niveau van anderhalf jaar geleden kan ik in Spanje niks doen.”

Beerschot bindt de strijd aan tegen de degradatie. Iets wat de Mechelaar nog nooit heeft meegemaakt. “Het is anders dan voor de titel of bij de nationale ploeg spelen. Nu wil ik gewoon voetballen en winnen. Ik kon in de winter naar NAC Breda, daar zou ik zelfs meer verdienen. Maar ik had al eens voor het geld gekozen.”

Rode Duivels

Dat Ogunjimi ooit terug op niveau zal geraken, daar twijfelt hij zelf niet aan. Zijn voorbeeld is Benteke. “Die kreeg ook kritiek. Standard geloofde niet in hem. Misschien twijfelen mensen zelfs nu nog. Maar mentaal is hij heel sterk: bij andere clubs is hij ontploft. Benteke is een voorbeeld omdat hij altijd moest opboksen tegen kritiek en twijfel. Dat is bij mij ook het geval.”

Benteke is intussen uitgegroeid tot dé spits van de Rode Duivels. Een droom die ook Ogunjimi ambieert. “Maar dan moet ik eerst mijn niveau halen. Ik ben een vechter, ik heb ambitie en met mijn familie en zoontje achter mij wil ik weer rechtstaan. Ik heb mijn droom nog niet opgegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties